Šon Pen o uručenju nagrade Injarituu: Ko ne razumije ironiju – glup je

"Apsolutno nemam namjeru da se izvinjavam. Zapravo, svima koji su bili toliko glupi da u tome ne vide ironiju, u zemlji koja je toliko ksenofobična mogu da poručim samo jedno veliko j... se", rekao je Pen
3 komentar(a)
Šon Pen, Alehandro Gonzales Injaritu, Foto: Beta/AP
Šon Pen, Alehandro Gonzales Injaritu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.03.2015. 12:44h

Glumac i režiser Šon Pen prokomentarisao je svoju šalu na račun imigranata prilikom prošlomjesečne dodjele Oskara, rekavši da apsolutno nema namjeru da se izvini zbog komentara koji su mnogi ocijenili kao uvredljiv.

Naime, Pen je prilikom uručenja Oskara za najbolji film šokirao politički korektnu publiku rekavši: "Ko je ovom kučkinom sinu dao zelenu kartu?" da bi potom pročitao ime pobjednika - "Čovjek ptica".

Film je režirao Meksikanac Alehandro Injaritu i mnogi su se zapitali da li je šala na račun imigranata primjerena. Zelena karta je dokument koji daje pravo trajnog boravka imigrantima u SAD, piše AP.

"Meni je to bilo beskrajno smiješno. Šon i ja imamo tu vrstu brutalne veze u kojoj samo pravo prijateljstvo može da preživi", rekao je Injaritu poslije dodjele Oskara.

Injaritu je sa Penom radio na filmu "21 gram" 2003. i njih dvojica su od tada bliski prijatelji.

"I ja se grubo šalim na njegov račun", dodao je Injaritu.

I dok je Injarituvo odbijanje da nađe nešto uvredljivo u Penovoj šali umirilo javnost, Pen do juče nije komentarisao cijeli slučaj.

"Tolika glupost me uvijek iznenadi. Ali se i dalje nadam", rekao je Pen tokom promocije svog novog filma "The Gunman".

"Činjenica je da to razumijem. Da to viđam stalno. Kada neko vidi priliku da ukalupi nešto to i učini i povuče i cijelu grupu da zauzme stav i ne zamisli se nad istim", kazao je Pen.

"Apsolutno nemam namjeru da se izvinjavam. Zapravo, svima koji su bili toliko glupi da u tome ne vide ironiju, u zemlji koja je toliko ksenofobična mogu da poručim samo jedno veliko j... se", rekao je Pen.

"Da je po njihovom, sjajne filmadžije poput Alehandra ne bi ni radile u ovoj zemlji", kazao je Pen.

On je takođe naglasio da je njegov komentar bio namjeran.

"Bio je to mali insajderski humor jer sam želio da on prvi u prostoriji zna da je njegov film pobjedio", rekao je Pen.

Bonus video: