Sijenka Monike Levinski na portretu Bila Klintona

Bil Klinton je "najveći lažov svih vremena. On i njegova administracija su uradili dobre stvari, ali ne mogu da zaboravim priču o Moniki koja je suptilno inkorporirana u sliku", izjavio je slikar Nelson Šenks
8 komentar(a)
Bil Klinton, Foto: Reuters
Bil Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2015. 12:51h

Portret bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona, koji je jedno vrijeme bio izložen u Nacionalnoj galeriji portreta u Vašingtonu, ima jednu tajnu – pored portreta je naslikana sijenka haljine bivše pripavnice Bijele kuće Monike Levinski, izjavio je autor slike.

Bil Klinton je "najveći lažov svih vremena. On i njegova administracija su uradili dobre stvari, ali ne mogu da zaboravim priču o Moniki koja je suptilno inkorporirana u sliku", izjavio je slikar Nelson Šenks.

Kako danas prenosi Filadelfija dejli njuz, sijenka u obliku siluete koja zamagljuje dio kamina ispred kojeg stoji Klinton je "zapravo sijenka plave haljine Monike Levinski", koja je imala ljubavnu aferu s Klinton za vrijeme njegovog predsjedničkog mandata.

Šenks tvrdi da je imao model za slikanje senke. "Manekenka je dolazila na slikanje, ali nikad u isto vrijeme kad i Klinton", rekao je slikar, rodom iz Filadelfije.

Frans pres je javio da su tu vijest potvrdili i ostali članovi slikarskog studija u kojem je napravljen portret.

Portret se sada nalazi u arhivama, dok su predstavnici muzeja u kojem je bila slika izložena, rekli da nisu znali "za tu tajnu".

Jedna od haljina Monike Levinski služila je kao dokaz za vrijeme istrage o opozivu Bila Klintona 1998. godine

Bonus video: