NEOBIČNA KOMBINACIJA SNOUBORDA I PARAGLAJDINGA

Snoukajt: Adrenalin, dobar vjetar i sa snoubordom možete i uzbrdo

Snoukajt je praktično došao sa mora gdje se po skoro istom principu, ali pod imenom surfkajt upražnjava na vodi
65 pregleda 0 komentar(a)
Snoukajt, Foto: Shutterstock
Snoukajt, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.03.2015. 19:40h

Snoukajt, najprostije rečeno neobična kombinacija snouborda i paraglajdinga. Još jedan zimski sport, pritom iz kategorije extremnih, na Vučje kod Nikšića donijeli su ovih dana Nemanja, Saša i Željko.

"Za ovaj sport potreban je samo dobar vjetar pa onda sa snoubordom možete i uzbrdo. Svo prostranstvo je naše, možemo da se penjemo na bilo koju liticu, da se spuštamo sa litica, sam kajt nam daje snagu da se penjemo na bilo koju planinu. Mislim da je to idealno za sve ljubitelje slobode jer kada se nadjete an livadi gdje nema nikog onda možete da radite što god želite i mislim da u ovm sportu nema granica", kaže Nemanja Škobić snoukajter.

Snoukajt je praktično došao sa mora gdje se po skoro istom principu, ali pod imenom surfkajt upražnjava na vodi.

"Mnogo je lakše na snijegu voziti kajt jer je tvrda podloga", rekao je Škobić.

Snoukajter Saša Marković upoznao se sa ovom disciplinom zahvlajujući youtube-u.

"S obziom da sam kajt počeo da vozim prije 4 godine, a snoubord prije dvije gledao sam ovo na youtubeu i svidjelo mi se", kazao je Marković.

Sam snoubord na ovja način dobija novu dimenziju jer svaka uzbrdica ili nizbrdica postaju poligonb za akrobacije, mnogo zabave i adrenalina.

"Samo vjetar, sport, adrenalin, i mislim da je ovo idealan sport za naše ljude, za ovaj region", tvrdi Škobić.

Za ovaj neobičan sport izabrali su Vučje i njegove vrhove zbog kako kažu, pogodnih vjetrova ali i dobrog terena. Krenuli su i sa školom a podršku imaju i od uprave Ski centra Vučje koje će za petnestak dana okupiti najbolje snoubordere iz regiona.

"Svi posjetioci će 14. i 15. marta imati priliku da uživaju baš u bord disciplinama, takmičarske discipline biće snoubord i big air a u revijalnom dijelu vidjeće svi helioride i snoukajt što ej novina u Crnoj Gori", istakla je Vanja Tomašević iz Ski centra Vučje.

Nakon prošlogodišnje pauze zbog manjka snijega time će se nastaviti dvodnevna snoudens manifestacija za koju već vlada veliko interesovanje, kako samih takmičara tako i brojnih posjetilaca.

Preporučujemo za Vas