U zatvor zbog ljubavi prema Putinu: Glumica osuđena zbog prevare

Naime, italijanskoj glumici sud je u utorak izrekao kaznu od osam mjeseci zatvora i 600 eura zbog prevare i falsifikovanja, nakon što je utvrdio da je u decembru 2010. godine uvjerila ljekara da joj izda lažno opravdanje kako bi izbjegla predstavu
164 pregleda 0 komentar(a)
Ornela Muti
Ornela Muti
Ažurirano: 26.02.2015. 11:22h

Poznata italijanska glumica Ornela Muti (59) nagovorila je ljekara da joj izda lažnu potvrdu da boluje od laringitisa, kako bi izbjegla predstavu i večerala sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, zbog čega je prije dva dana osuđena na zatvorsku kaznu.

Naime, italijanskoj glumici sud je u utorak izrekao kaznu od osam mjeseci zatvora i 600 eura zbog prevare i falsifikovanja, nakon što je utvrdio da je u decembru 2010. godine uvjerila ljekara da joj izda lažno opravdanje kako bi izbjegla predstavu.

Ona je glumila da je bolesna kako bi izbjegla dogovoreni nastup u pozorištu i umjesto toga otišla na dobrotvornu večeru ruskog predsjednika.

Iako se nije pojavila na predstavi bila je uredno plaćena, a cifra je iznosila 25 hiljada eura. Umjesto toga, ona je otišla na dobrotvornu večeru u Putinov rodni Sankt Peterburg na kojoj se pojavio i američki glumac Kevin Kostner.

Njena zatvorska kazna može postati uslovna, ukoliko sa 30 hiljada eura nadoknadi štetu koju je nanijela pozorištu u Verdi Trstu.

Bonus video: