Britanska političarka koju je proslavio dekolte

"Godinama sam se osjećala bezvrijedno, krivo, mislila sam da sam nekako to sve i zaslužila. Ali bila sam dijete. Godinama nakon toga pila sam antidepresive i htjela da se ubijem", kazala je
0 komentar(a)
Keren Dancuk, Foto: Twiter
Keren Dancuk, Foto: Twiter
Ažurirano: 22.02.2015. 14:53h

Supruga britanskog poslanika iz redova laburista Sajmona Dancuka, odbornica u Ročdejlu Keren Dancuk, ljetos se proslavila zahvaljujući svojim izazovnim fotografijama ne društvenim mrežama.

Međutim, tek sada je otkrila da te fotografije objavljuje kao prkosni odgovor na činjenicu da je kao dijete bila silovana.

Kako piše “Telegraf”, 31-godišnja Dancuk ispričala je da je silovana kad je imala šest godina i da se od toga oporavila nakon što je potražila pomoć stručnjaka, ali i uz podršku svoga supruga.

Osvrnula se i na to da joj je zamjenica laburističke stranke Harijet Harman nedavno kazala da je "prelijepa za politiku".

"Godinama sam se osjećala bezvrijedno, krivo, mislila sam da sam nekako to sve i zaslužila. Ali bila sam dijete. Godinama nakon toga pila sam antidepresive i htjela da se ubijem", kazala je.

Dodala je da je malo samopouzdanja vratila nakon što ju je suprug ohrabrio da ode na terapiju. Pojasnila je da se toliko sramila da je obično "pokrivala svoje tijelo i nosila crnu odjeću od glave do pete" kako ne bi privukla pažnju.

Ipak, sad zna da nije nila njena krivica.

"Napokon sam shvatila da to nije bila moja krivica. Mogu da se zabavljam a da se se ne sramim sebe. I to je razlog zašto se fotografiram i objavljujem fotke na Twitteru - jer mogu. Slobodna sam da napravim što god želim", poručila je.

Bonus video: