Džoni Dep, Alis Kuper i Džo Peri osnovali bend

Dep je takođe nastupao i sa Merilinom Mensonom, Vilijem Nelsonom i grupom Black Keys
119 pregleda 0 komentar(a)
Džoni Dep, Foto: Reuters
Džoni Dep, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2015. 18:18h

Iako je nedavno izjavio kako ne voli glumce koji pokušavaju da se bave muzikom ("Nikada nećete čuti za bend Džonija Depa", kazao je jednom), zvijezda "Pirata sa Kariba" je formirao supergrupu sa dvojicom rok legendi Alisom Kuperom i Džoom Perijem, gitaristom Aerosmitha.

U bendu Hollywood Vampires, popularni glumac će svirati ritam-gitaru, Peri će biti zadužen za solo dionice, a Kuper će pjevati. Naziv benda pozajmljen je od supergrupe koju je Kuper osnovao 1970-ih u Los Anđelesu sa "braćom po čašici" Kitom Munom, Harijem Nilsonom, Džonom Lenonom i Ringo Starom.

Novi "Holivudski Vampiri" su već snimili spot sa još jednim bivšim Bitlsom, Polom Makartnijem i najavili nastup na jednom od najvećih svjetskih muzičkih festivala koji se održava u Brazilu.

Dep je nastupao s Kuperom više puta otkako su se upoznali na snimanju filma "Mračne Sjenke" Tima Bartona, u kom je Dep igrao vampira, a Kuper samog sebe. "Mnogo smo zajedno snimali u posljednje vrijeme. On je zaista jako talentovan i kul tip", kazao je Kuper za časopis Roling Stoun.

Dep je 2012. pjevao prateće vokale za pjesmu "Freedom Fighter" grupe Aerosmith, koju je napisao Peri, i prošle godine izveo je uživo sa grupom numeru "Train Kept a Rollin'". Takođe je nastupao i sa Merilinom Mensonom, Vilijem Nelsonom i grupom Black Keys.

Bonus video: