Jeste li pravi muškarac? Onda bi ovo trebalo da znate...

Osim tradicionalnih vrijednosti, poželjne su i neke koje bi se mogle pripisati "modernim muškarcima"
0 komentar(a)
muškarac, mladić, Foto: Shutterstock.com
muškarac, mladić, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.02.2015. 17:20h

Kako spojiti utičnicu na struju, protumačiti geografsku kartu ili promijeniti gumu na automobilu - sve su to stvari koje bi navodno svaki "pravi muškarac" trebao da zna.

Osim tih vještina, da bi se neko smatrao uglednim predstavnikom jačeg pola, on apsolutno mora da zna kako se obrijati žiletom bez posjekotina, zaključak je studije firme za klađenje William Hill na više od 2000 muškaraca i žena.

Osim tradicionalnih vrijednosti, poželjne su i neke koje bi se mogle pripisati "modernim muškarcima", poput pamćenja godišnjicee braka ili prepoznavanja laži partnerke ako kaže da je "sve u redu" a zapravo nije, piše Daily Mail.

50 stvari koje "pravi muškarci" znaju

1. Datum svoje godišnjice braka 2. Osnovne kućanske popravke 3. Kako promijeniti sijalica 4. Kako zavezati kravatu 5. Kako tumačiti geografsku kartu 6. Koje je omiljeno piće partnerke 7. Kako opeglati košulju 8. Kako promijeniti gumu na automobilu 9. Kako se obrijati sa žiletom bez posjekotina 10. Koliko tačno balzama poslije brijanja staviti i ostale osnove njege kože 11. Kako promijeniti osigurač 12. Kad žena laže da je "sve u redu" 13. Kako pričvrstiti policu 14. Kako očistiti cipele 15. Kako se samopouzdano rukovati 16. Koliko je centimetara u metru 17. Kada prihvatiti poraz i izviniti se 18. Što je zaleđe 19. Detalji o fudbalskim prvenstvima 20. Kako oprati rublje 21. Kako popraviti probušenu gumu na biciklu 22. Kako upaliti automobil uz pomoć kablova 23. Kako se bočno parkirati bez greške 24. Razliku između različitih vrsta piva 25. Najbolji način za pripremanje mesa 26. Koliko je visok 27. Kako voziti automobil po snijegu 28. Koje žice predstavljaju uzemljenje, plus i minus 29. Kako se službeno predstaviti 30. Adresu svojih roditelja 31. Koji su rezultati fudbalskih utakmica koje su se igrale za vikend 32. Kako pripremiti roštilj 33. Znati da kad žena kaže "radi što hoćeš" da to ne znači to 34. Kako promijeniti ulje u automobilu 35. Koji su posljednji transferi fudbalera 36. Kako upaliti vatru 37. Gdje je sjeverna strana svijeta 38. Kako koristiti sav osnovni alat 39. Kako namjestiti programe na TV-u 40. Koliko kilometara može voziti prije nego se upali rezerva 41. Kako popraviti začepljenu WC šolju 42. Kako pružiti prvu pomoć 43. Koja je njegova granica s alkoholom 44. Kako promijeniti akumulator na automobilu 45. Kako otvoriti zaglavljena vrata ili mjenjač u automobilu 46. Riječi državne himne 47. Kako promijeniti pelenu 48. Postupak oživljavanja 49. Kako postaviti šator 50. Koji su favoriti za osvajanje nacionalnog fudbalskog prvenstva i stanje bodova na tablici

Bonus video: