Andrijana Božović postala fitnes instruktorka: Nadam se da je ovo moja godina

"Zbog problema sa zdravljem morala sam da se fizički aktiviram", otkriva Božović šta je podstaklo da se bavi fitnesom
1230 pregleda 15 komentar(a)
Andrijana Božović, Foto: Darko Jovanović
Andrijana Božović, Foto: Darko Jovanović
Ažurirano: 12.02.2015. 17:21h

Pjevačica i voditeljka Andrijana Božović od nedavno ima novi i posao. Naime, ona je postala fintes instruktor Les Millsovog programa Body Pump. Da trenira, počela je, kako kaže za “Vijesti”, iz zdravstvenih razloga, a posebno su je zainteresovali programi ove kompanije sa Novog Zelanda.

“Za njih sam saznala prije godinu i po dana, kada je bila prezentacija svih tih programa. Željela sam da vidim o čemu se radi, jer sam zbog problema sa zdravljem morala da se fizički aktiviram. Kad sam odgledala trening Body Pumpa, oduševila sam se i zaljubila u taj program. Zato sam krenula na obuku dobila sertifikat za instruktora”, počinje priču o svom novom zanimanju Božovićeva.

Kako kaže, za godinu dana koliko je aktivna vidjela je promjene na sebi i mnogo se bolje osjeća.

“Doktori su mi savjetovali manje intenzivne treninge, ali meni ovaj, iako je jači, prija i zglobovi me manje bole”, dodaje ona.

Poznavaoci Body Pump opisuju kao “muški trening”, ali Božovićeva se ne slaže sa tim tvrdeći da je mnogo više žena zainteresovano za njega.

“To je trening snage. Od njega nećete postati napumpani, već ćete definisati mišiće, imaćete bolje držanje. Jeste teži trening, ali definitivno nije muški, on je za sve. Samo što mi se čini da su žene upornije”, ističe Božović, dodajući da je Body Pump najbolji u kombinaciji sa aerobnim treningom.

Smatra da je dobro da javne ličnosti vode računa o svom zdravlju i liniji, a novi članovi teretane Go Gym u kojoj radi, kad je vide obično budu iznenađeni.

Kako kaže, bez bola nema uspjeha, a svaka reakcija mišića tokom treninga znači da taj mišić radi, a naporni treninzi doveli su je do prve nagrade. Naime, na nedavno održanom fitnes festivalu u podgoričkom Delta Cityju, Andrijana je osvojila drugo mjesto za Les Mills Idola.

“To je zapravo više podstrek da čovjek više radi. Dobila sam još jednu besplatnu obuku za njihove programe i vidjeću šta nude, pa ću odlučiti koji da prođem. Vjerovatno ću izabrati nešto što nema kod nas. Uskoro će biti i prezentacija novih programa, svi koji žele neka probaju, a sigurna sam da će se mnogi pronaći u ovome”, zaključuje Božović.

O povratku na scenu: Nadam se da će 2015. biti moja godina

Božovićeva je zbog zdravlja napravila pauzu kad je njena muzička karijera u pitanju, ali su joj treninzi, kaže, pomogli da vrati snagu, pa ove godine obećava povratak na scenu.

Razmišlja o novom singlu, ali nije željela da precizira kad bi se mogao pojaviti u etru.

“Već sam dosta puta najavljivala povratak, a nije se desio, tako da bih to sad izbjegla. Iskreno se nadam da će 2015. biti moja godina i da ću iznenaditi sve one koji čekaju da se pojavi nešto moje”, obećala je Božovićeva.

No, to što nije snimala kompozicije, nije joj smetalo da kontaktira autore, pa se nada da će neke od narednih singlova raditiZele Lipovača i Hari Varešanović.

“Hari je ljubav od mojih davnih dana u pop smislu, tako da sa njim takođe postoji jedna priča o saradnji. Voljela bih svakako da mi i jedan i drugi odrade po pjesmu, a vidjećemo šta će se zaista dešavati”, iskrena je ona.

Kako u svojoj emisiji AB priče gostima uvijek ispuni muzičku želju, i zahvaljujući njoj je dobila mnoge ponude za saradnju.

“Sjećam se da su mi Đule Van Gogh i Ivan iz Legendi ponudili saradnju, pjesmu, gostovanje na koncertu. Međutim, ja sam se povukla i tim ljudima nijesam dala prostora. Znam da je trebalo im se javim, ali vjerujem da, bez obzira na moju pauzu, oni nijesu izgubili interesovanje da sarađuju sa mnom”, nada se ona.

Bonus video: