Djeca u Švedskoj posjećuju virtuelnu bolnicu prije liječenja

"Anestezija veb" su kreirale medicinske sestre u najvećoj dječijoj bolnici u Švedskoj, a obuhvata video zapise, igre i crtaće kroz koje dijete uči sa čime će se suočiti i na šta će naići tokom liječcenja i boravka u bolnici
0 komentar(a)
djeca, Foto: Shutterstock
djeca, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.02.2015. 11:10h

Prije nego što odu u bolnicu, djeca u Švedskoj posjećuju bolnički sajt i kroz animirane junake se upoznaju sa onime šta ih čeka tokom liječenja i na taj način se njihovi strahovi umiruju, prenosi AFP.

Mala Felicija Zander je imala krvarenje na mozgu kada je imala šest godina i već više od godinu dana se liječi. Njena terapija, između ostalog, obuhvata rendgen, magnetnu rezonancu, a imala je i desetak operacija.

Zbog svega toga ona je postala strastveni pratilac "bolničke avanture" i klovna koji čeka na operaciju slijepog crijeva, kao i desetogodišnje divlje svinje Vila koji mora da ide na skeniranje mozga.

"To mi je pomoglo da bolje razumijem proces kroz koji moram da prođem, da se na njega pripremim i to sve me je smirilo", kaže mlada pacijentkinja.

"Anestezija veb" su kreirale medicinske sestre u najvećoj dječijoj bolnici u Švedskoj, a obuhvata video zapise, igre i crtaće kroz koje dijete uči sa čime će se suočiti i na šta će naići tokom liječcenja i boravka u bolnici.

Bonus video: