Miodrag Kostić kupio stan na Zavali za 2,5 miliona eura

To je najveći kupoprodajni ugovor koji je realizovan u Crnoj Gori u protekloj polovini godine
188 pregleda 0 komentar(a)
Zavala (Novina)
Zavala (Novina)
Ažurirano: 11.02.2015. 15:33h

Najbogatiji Srbin, nekrunisani kralj šećera, biznismen Miodrag Kostić Kole, trgovao je za dva i po miliona eura luksuzni penthaus od 300 kvadrata, u vili u rezidencijalnom kompleksu “Dukljanski vrtovi“ na Zavali.

Kostić, vlasnik korporacije MK gruop, kako je potvrđeno “Vijestima”, zvanično je uknjižio stan u Upravi za nekretnine, nakon što je prošlog mjeseca i zaključen kupoprodajni ugovor.

To je trenutno najveći kupoprodajni ugovor koji je realizovan u Crnoj Gori, u proteklih pola godina.

Kostić je kupio 300 kvadrata na posljednjem spratu vile, u prvom redu pored same plaže

Stratex grupa, američkog biznismena Nila Emilfarba završava izgradnju rezidencijalnog kompleksa na rtu Zavala, a najnovija kupovina, privukla je još nekoliko srpskih milionera koji su iskazali interesovanje da kupe nekretninu u tom ekskluzivnom naselju.

Kostić je kupio posljednji sprat vile u prvom redu kompleksa, uz samu obalu, koji se sa terasama prostire na 500 kvadrata.

Upravo pomenuti apartmani su i najskuplje nekretnine u tom kompleksu, koje su do sada uglavnom trgovali biznismeni iz Azerbejdžana, Rusije, Arapskih Emirata i plaćali 8.000 eura kvadrat. Cijene kvadrata ostalih apartmana su nešto niže i kreću se od 6.000 do 8.000 eura.

Radovi na Zavali se izvode pod rukovodstvom svjetski poznate kompanije Turner Constructions, dok je u projekat i uključena i vodeća sprska kompanija ProjMetal. Investitor, daje mogućnost da kroz pokazni apartman, kupci opremanje apartmana prepuste najpoznatijim dizajnerskim kućama.

Od ukupno 202 velika apartmana, više od dvije trećine su kupljeni, a već minulog ljeta vile su dobile i prve stanare.

Očekuje da bi do kraja godine “Dukljanski vrtovi” mogli biti u završeni.

Kostić će imati i zanimljiv komšiluk, imajući u vidu da je minulog ljeta vlasnik apartmana u “Dukljanskim vrtovima” i holivudski glumac akcionih filmova Stiven Sigal.

Prema Forbsovoj listi, Kostić je najbogatiji Srbin sa procijenjenim bogatstvom od 520 miliona eura. Sa trona je skinuo Miroslava Miškovića, vlasnika Delte holdinga. On je ujedno drugi najbogatiji čovjek u regionu, a ispred njega je vlasnika hrvatskog Agrokora Ivica Todorić.

Kostićeva jahta na vezu u Budvi

Miodrag Kositić je gotovo svakoga ljeta redovan gost u Budvi, a odlične poslovne veze sa investitorima na Zavali ostvarene su i preko marine ispode bedema Staroga grada, gdje je svake godine privezena njegova 28 miliona eura vrijedna jahta„ Aleksandar V“. Gradska marina, takođe se nalazi pod menadžmentom Stratex grupe, a Koletova 48 metara duga jahta, jedna od najskupljih među plovilima koje imaju biznismeni regona.

To je peti Kostićev brod registrovan za prekookeansku plovidbu.

Bonus video: