Coca Cola lansirala svoje mlijeko, mediji ga nazvali: Frankenštajn

Na policama američkih trgovina Fairlife mlijeko, kako je nazvan ovaj Coca-Colin mliječni brend, nalazi se od utorka, a cijena nije nimalo popularna
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2015. 10:48h

Do prije nekoliko godina potpuno nezamislivo danas je realnost - Coca-Cola je krenula s prodajom svog mlijeka, piše Poslovnih.hr

Na policama američkih trgovina Fairlife mlijeko, kako je nazvan ovaj Coca-Colin mliječni brend, nalazi se od utorka, a cijena nije nimalo popularna.

Naime, boca od 1,5 litra košta 4,59 dolara, dvostruko više od 2,18 dolara kolika je prosječna cijena u SAD mlijeka u boci od gotovo dva litra. Kompanija daleko višu cijenu opravdava činjenicom da Fairlife spada u premium brend, a mlijeko sadrži 50 posto više bjelančevina i 30 posto više kalcijuma u odnosu na ostala mlijeka te upola manje šećera.

Međutim, zbog tog nutritivnog sastava dio američke javnosti već je "Milka-Colu" prozvao Frankenštajn mlijeko. Inače, ulazak u mliječni biznis proizvođača možda i najpoznatijeg gaziranog pića na svijetu i nije veliko iznenađenje.

Sendi Daglas, glavni direktor za segment potrošača, još lani najavio veliku investiciju kompanije u mliječni segment. Coca-Cola ne očekuje dobit od Fairlifea u prvih nekoliko godina, ali se nada da će kasnije mliječni biznis ojačati ukupnu prodaju koja je pod sve većim pritiskom okretanja leđa potrošača nezdravoj hrani.

No, u SAD-u je lani pala i prodaja mlijeka, i to za tri posto. Coca-Colino mlijeko za sada se neće prodavati u Evropi, ali nije isključeno da se kroz nekoliko godina nađe i na policama evropskih radnji.

Galerija

Bonus video: