Molitve za spas turističke sezone na Krimu

VIA ističe da je ekonomija Krima, potpuno zavisna od turizma, u 2014. prošla veoma loše zbog političke situacije i teškoća oko dolaska turista koji su se pribojavali mogućih nepredvidljivih situacija
1 komentar(a)
Jalta, Krim, Foto: Shutterstock
Jalta, Krim, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.01.2015. 09:12h

U svim pravoslavnim hramovima na poluostrvu Krim, na molbu banjsko-turističke privrede, služene su molitve za spas i razvitak banja Krima i uspjeh predstojeće turističke sezone, prenosi danas Vjerska informativna agencija (VIA) iz Beograda.

Molitve su na Krimu, koji je u martu prošle godine anektirala Rusija, služene uz blagoslov mitropolita simferopoljskog Lazara, a u nekim mjestima organizovane su i litije.

VIA ističe da je ekonomija Krima, potpuno zavisna od turizma, u 2014. prošla veoma loše zbog političke situacije i teškoća oko dolaska turista koji su se pribojavali mogućih nepredvidljivih situacija.

Snabdjevanje osnovnim potrepštinama je neredovno, a nerijetko nema vode i struje na tom poluostrvu koje je do prošle godine bilo u sastavu Ukrajine. Takođe, Krim je postao manje atraktivan pošto su cijene svih usluga znatno porasle od kada poluostrvo nije više u sastavu Ukrajine.

Bonus video: