NESREĆA NA SETU

Radnik poginuo tokom snimanja Skorsezeovog filma

Reditelj od 1991. godine želi da snimi priču o dva portugalska jezuitska sveštenika koji su krišom otišli u Japan u 17. vijeku kako bi pomogli tamošnjim progonjenim hrišćanima
93 pregleda 1 komentar(a)
Martin Skorceze, nesreća, Foto: Beta/AP
Martin Skorceze, nesreća, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.01.2015. 17:20h

Jedan radnik je poginuo dok su dvojica povrijeđena danas u Tajpeju prilikom rušenja plafona na mjestu snimanja novog filma američkog reditelja Martina Skorsezea, saopšteno je u glavnom gradu Tajvana.

Trojica tajvanskih radnika namještali su kuću od cigle i drveta u kineskom Kulturnom centru u trenutku nesreće, navele su gradske vlasti i dodale da je u rušenju dijela plafona jedan radnik poginuo na licu mjesta, dok su dvojica zadobila povrede glave i noge.

Tajvanski producent Dejvid Li, koji sarađuje na novom Skorsezeovom filmu "Silence" (Tišina), izjavio je da će snimanje biti nastavljeno i pored nesreće.

Skorseze radi na starom projektu filma "Tišina" na osnovu adaptacije romana japanskog pisca Šusakua Endoa.

Reditelj od 1991. godine želi da snimi priču o dva portugalska jezuitska sveštenika koji su krišom otišli u Japan u 17. vijeku kako bi pomogli tamošnjim progonjenim hrišćanima.

Ta nekomercijalna priča nije bila u skladu s holivudskim standardima zbog čega je reditelj skoro 25 godina tražio rješenje za finansiranje projekta.

Film treba da izađe 2016. godine.

Skorseze, rođen 1942. godine, osvojio je Oskara za najboljeg reditelja za film "Dvostruka igra" 2007. godine. Film je takođe dobio Oskara za najbolji film, najbolju montažu i najbolje adaptirani scenario.

Preporučujemo za Vas