Pivo ne smije da nosi Gandijevo ime

Na etiketi svijetlog piva pivare iz Nove Engleske Gandi-bot prikazana je robotizovana verzija preminulog indijskog lidera, koji se zalagao za prohibicij
1 komentar(a)
Pivo, Foto: Shutterstock
Pivo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.01.2015. 17:56h

Jedna američka pivara odlučila je da više ne koristi ime i lik Mahatme Gandija na jednom od svojih piva, poslije žalbi da je njen marketing bio uvredljiv za zajednicu Indijaca u SAD.

Na etiketi svijetlog piva pivare iz Nove Engleske Gandi-bot prikazana je robotizovana verzija preminulog indijskog lidera, koji se zalagao za prohibiciju. Pivara iz Konektikata izvinila se ranije ovog mjeseca svima koji smatraju da je neprilično da njeno pivo nosi Gandijevo ime, i da legendarni indijski lider bude prikazan kao robot.

Ta kompanija je saopštila da je odlučila da promijeni ime piva poslije sastanka sa vlasnicima firmi, političara i vjerskih lica koji pripadaju zajednici američkih Indusa, među kojima je bio i poslanik Prasad Srinivasan. Srinivasan, porijeklom iz Indije, naveo je da mu je drago da je pivara "čula nezadovoljstvo zajednice američkih Indijaca".

Pivo Gandi-bot, koje je u prodaji već pet godina, bilo je promovisano na veb sajtu proizvođača kao "potpuno vegeterijansko" i "idealno za samopročišćenje i traženje istine i ljubavi".

Bonus video: