Zavaravao druge da je bogataš iz Londona, a živio u predgrađu sa majkom

Bio je ambiciozan mladić koji je bio opčinjen glamurom i luksuzom. Iskreno mu je žao zbog svih laži koje je izrekao", kazao je mladićev advokat
3 komentar(a)
Danijel Burgojn, Foto: Facebook
Danijel Burgojn, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.01.2015. 10:25h

Sa tompusom u ustima, čašom šampanjca u ruci, on je sebe poredio sa Vukom sa Wall Streeta. Ali, Britanac Danijel Burgojn (24), koji je na Facebook profilu zavaravao ljude da je bogat, da živi luksuzno, zapravo je bio običan prevarant.

Ubjeđivao je klijente da može da zaradti bogatstvo trgovinom dijamantima, skupim vinima i dozvolama za ispuštanje ugljen dioksida. Govorio je da ima kancelariju u Londonu, a u stvari je živio sa majkom u gradiću Folkstonu.

Burgojn je, prema navodima suda u Kanteburiju, prevario 18 klijenata za 80.000 funti. Samo jedna njegova žrtva je, zbog njegovih čaži, izgubila 33.000 funti.

Danijel je nudio zaradu na ulaganjima putem svojih kompanija, ali je za sebe uzimao većinu investicija.

Policija je tokom pretresa kod njega našla dijamant vrijedan 1.500 funti i vino vrijedno više od 2.100 funti. Na bankovnim računima imao je oko 30.000 funti.

Burgojn je osuđen na dvije godine zatvora zbog prevare. Sud je takođe odlučio da Burgojn u narednih sedam godina ne može biti direktor neke kompanije.

Njegov advokat je kazao da Burgojn nije nikada studirao, ali da ima diplomu iz biznisa.

"Bio je ambiciozan mladić koji je bio opčinjen glamurom i luksuzom. Iskreno mu je žao zbog svih laži koje je izrekao", kazao je advokat za Telegraph.

Bonus video: