Životinje iz ZOO vrta u Bratislavi kreirale farmerke

109 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2015. 11:59h

Zoološki vrt u Bratislavi može odnedavno da se pohvali da među svojim stanarima ima "modne kreatore" - medvjeda i velike mačke - čija limitirana serija originalnih farmerki izlazi upravo na modne piste i aukciju.

Dizajnerska i reklamna agencija Manifest360 zajedno sa Zoo vrtom spojila je lijepo, zabavno i korisno i prošle jeseni dala lavovima, tigrovima i drugim velikim mačkama platno za farmerke na mjesec dana kao igračku a sada je mlada kreatorka Lucije Spišakova od tog platna sa originalnim pečatom igre i kreativnosti svake od životinja napravila osam pari farmerki.

"Ženka leoparda Nimali, jaguara Laima, tigrica Šilang, lavica Java i medvjed Feliks pretvorili su platno u svoje omiljene igračke. Cijepali su ga, ostavljali na njemu originalne znake, stvarali rupe, ogrebotine. Zamisao je bila da napravimo originalnu odjeću u čijem kreiranju bi učestvovale same životinje", objasnila je prvobitnu ideju agencija Manifest360.

Spišakova je od igrom obrađene tkanine kreirala i sašila osam pari farmerki različtih veličina a na kožnoj etiketi je potpisan, slikom, i životinjski koautor tih zoo-farmerki.

Cio prihod od prodaje farmerki ide Zoološkom vrtu za životinje a sami kreatori - velike mačke, medvjed i Spišakova odrekli su se honorara.

Galerija

Bonus video: