Noćna mora Gordona Remzija

Remzi je optužio tasta Kristofera Hačesona da je aparatom za automatsko potpisivanja falsifikovao njegov potpis na dokumentu kojim Remzi lično jamči za zakup pomodnog paba
2 komentar(a)
Gordon Remzi, Foto: Reuters
Gordon Remzi, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.01.2015. 14:34h

Slavnom kuvaru Gordonu Remziju prijeti prava noćna mora iz kuhinje pošto je britanski sudija danas presudio da je lično odgovoran za godišnji najam od 640.000 funti (840.000 eura) restorana u Londonu. Remzi je optužio tasta Kristofera Hačesona da je aparatom za automatsko potpisivanja falsifikovao njegov potpis na dokumentu kojim Remzi lično jamči za zakup pomodnog paba "Jork end Olbani" (York & Albany pub). Sudija Pol Morgan presudio je da je ugovor obavezujući za Remzija pošto je dokument o zakupu na 25 godina potpisan 2007, kada je Hačeson "radio pod generalnim ovlašćenjem koje mu je povjerio Remzi" za rukovođenje njegovim poslovanjem. Morgan je dodao da je Remzi znao da je aparat za potpise, koji često koriste pisci za masovno potpisivanje svojih knjiga, "rutinski korišćen za njegove potpise na pravnim dokumentima".

"Držim da je Remzi, koji je radio preko svog agenta Hačesona, u obavezi zbog garancije najama prostorija", naveo je sudija. Remzi je Hačesona, oca svoje supruge Tane, otpustio krajem 2010. optužujući ga za loše poslovanje. Sudija je naložio Remziju da privremeno isplati vlasniku paba Geriju Lavu 250.000 funti (330.000 eura), a slavni kuvar bi mogao da bude u obavezi da plati i veliki račun za pravne troškove. Remzi je stekao slavu nizom restorana, popularnim kuvarima i televizijskim emisijama među kojima su "Kitchen Nightmares", "Hell's Kitchen" i "The F Word".

Bonus video: