Džimi Pejdž se boji da Robi Vilijams ne počne da ga špijunira

Pjevač je u ratu sa gitaristom Led Zeppelina koji pokušava da blokira radove, zbog straha da bi mogli da oštete njegovu kuću
0 komentar(a)
Robi Vilijams, Foto: Reuters
Robi Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.01.2015. 20:57h

Planovi Robija Vilijamsa o reizgradnji njegove multimilionske vile su na ivici propasti zahvaljujući rok zvijezdi iz komšiluka Džimiju Pejdžu.

Popularni pjevač je u ratu sa gitaristom kultnog benda Led Zeppelin koji pokušava da blokira predviđene radove, zbog straha da bi mogli da oštete njegovu kuću, te da bi Vilijams imao pogled na dešavanja u domu poznatog rokera.

Pejdž

Robi je vilu koja ima 46 soba kupio 2013. za 17,5 miliona funti (skoro 22 miliona eura) nakon što je njen prethodni vlasnik, režiser Majkl Viner preminuo. Vilu je izgradio viktorijanski arhitekta Vilijams Berdžis, a kasnije su je od uništenja spasili pjesnik Džon Betdžiman i spisateljica Evelin Vog. Četrdesetogodišnji Vilijams i njegova 35-godišnja supruga Ejda Fild tražili su dozvolu za reizgradnju vile kako bi je "prilagodili modernim uslovima porodičnog života". To između ostalog uključuje promjene u dvorištu, kao i mijenjanje krova u stakleni studio. Ipak, Pejdž je pisao opštinskom zavodu za urbanizam kako bi pokušao da spriječi ostvarenje Vilijamsovog plana. On je napisao da pomenuti radovi uključuju i iskopavanje i djelimično punjenje bazena.

Veoma sam zabrinut, jer bi ti radovi mogli da prouzrokuju vibracije i eventualna oštećenja na mojoj kući. Takođe, izgleda da će novi prozor na Vilijamsovoj kući biti na tolikoj visini da će odatle moći da se posmatra dobar dio moje kuće, kao i bašta iza nje, što će značajno uticati na prijatnost boravka u njima", naveo je on.

Pejdž je dodao je tip Vilijamsove vile takav da ne bi trebalo da budu dozvoljene ikakve izmjene na njoj.

"Iako razumijem da je dobar dio enterijera promijenjen od strane prethodnih vlasnika, vjerujem da je većina eksterijera netaknuta i da bi zato trebalo da bude smatrana svetim", napisao je Pejdž i pozvao urbaniste da posjete njegovu kuću kako bi napravili "punu procjenu situacije koja izaziva povećanje zabrinutosti kod njega".

Bonus video: