Yahoo ne voli crnogorsku kuhinju: Pršut je dobar, ali ukljeva je jeziva

“Osim što imaju Njeguški pršut, koja je ukusna, oni su takođe veliki ljubitelji ne tako ukusne bistre riblje supe i sušene ukljeve, što daje utisak depresivne misterije ubistva, a koja je ustvari riba iz porodice krapova. Osim ako je to upravo ono što prave ubice žele da mislite”, piše u neobičnom izvještaju Yahoo-a
56 pregleda 37 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Yahoo
Crna Gora, Foto: Yahoo
Ažurirano: 15.01.2015. 13:07h

Crnu Goru mnogi straci visoko rangiraju kada je u pitanju kvalitet hrane i pića, ali među njima nije kompanija Yahoo.

Poznata američka kompanija napravila je rang listu 48 evropskih zemalja po kvalitetu hrane i pića a Crna Gora je zauzela neslavnu 46. poziciju. Lošije se jede i pije, prema Yahoo-u, jedinu na Farskim ostrvima i Vatikanu.

U kratkom opisu crnogorske kužine, komentator(i) Yahoo-a kažu da smo veliki ljubitelji pršute i ribe.

“Osim što imaju Njeguški pršut, koja je ukusna, oni su takođe veliki ljubitelji ne tako ukusne bistre riblje supe i sušene ukljeve, što daje utisak depresivne misterije ubistva, a koja je ustvari riba iz porodice krapova. Osim ako je to upravo ono što prave ubice žele da mislite”, piše u neobičnom izvještaju Yahoo-a.

Regionalno gledano, najbolje mjesto na listi zauzela je Hrvatska, koja je na 7. mjestu, zahvaljujući miksu različitih uticaja.

“Oni imaju fantastično maslinovo ulje a maslinari u malom mjestu Ston se smatraju jednim od najboljih na Jadranu”, navode Yahoovi kulinarski eksperti.

Bosna i Hercegovina je na 21. mjestu a kritičare je, izgleda, najviše impresionirala bosanska kafu za koju kažu da je bolja od italijanskog epsresa.

"Osim što ima najzanimljivije ime u Evropi, Bosna i Hercegovina se može pohvaliti izrazito jakom kafom i socijalnom kulturom koja se gradi oko nje. Slična je turskoj kafi, mnogo bolja od espresa. Ako se sa prijatlejem nađete na kafi, to će potrajati satima. Zboj jedinstvenog načina socijalizacije, BiH zaslužuje poene”, piše u izvještaju.

Kritičarima se u BiH nije svidjela pečena jagnjetina, kobasice.

“Kao i burek koji se puni sirom i baklava, što je mnogo sličnije turskoj kuhinji", stoji u Yahoovom opisu bh-kuhinje.

Kosovo se na na Yahoo-voj ljestvici našlo na 41. mjestu, Slovenija na 32, Srbija na 30, Albanija na 26 a Makedonija na 23.

Ako tragate za najkvalitetnijom hranom i pićem u Evropi, Yahoo kaže da ćete to naći u Italiji, nakon koje slijede Francuska i Španija.

Bonus video: