Sporni ples: Šaju Labuf optužuju da je pedofil

“Spot za Elastic heart bio bi čaroban da njen plesni partner nema 30 godina, izgleda kao predator i da je dobar plesač,” glasio je samo jedan od komentara na Tviteru
50 pregleda 2 komentar(a)
Šaja Labuf, Foto: Screenshot (YouTube)
Šaja Labuf, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.01.2015. 09:48h

Loše vijesti samo stižu na adresu američkog glumca i umjetnika Šaje Labufa.

Premda se još oporavlja od medijske bure koju je izazvala njegova tvrdnja da je silovan tokom jednog umjetničkog performansa, Labuf se našao u središtu još jedne kontroverze: ovog puta optužen je za pedofiliju.

Optužbe su krenule prošle nedjelje, nedugo pošto je objavljen spot Sije za pjesmu “Elastic hear”, u kojem je Labuf - samo u boksericama boje kože – zaglavljen u velikom kavezu sa 12-godišnjom plesačicom Medi Cigler, obučenom u triko boje kože.

Labuf i Cigler plešu, trče, ismijavaju jedno drugo tokom spota u kom se povremeno dodirnu. Premda nema ni nagovještaja seksualne namjere u petominutnom spotu, mnogi su brzo okarakterisali spot kao promociju pedofilije.

“Spot za Elastic heart bio bi čaroban da njen plesni partner nema 30 godina, izgleda kao predator i da je dobar plesač,” glasio je samo jedan od komentara na Tviteru.

Sija je nedugo zatim uputila izvinjenje svima koji dijele slično mišljenje.

Bonus video: