TARNEROVO OBEĆANJE

Ovako će se CNN odjaviti ako se desi "smak svijeta"

"Imamo dokaz da se nisu šalili", napisao je bivši CNN-ovac Majkl Balaban koji sada radi za Jalopnik objavivši jednominutni video snimak pjesme 'Nearer My God To Thee' koju izvodi vojni orkestar
74 pregleda 4 komentar(a)
CNN smak svijeta, Foto: Screenshot (YouTube)
CNN smak svijeta, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 06.01.2015. 20:48h

Prije 34 godine, prilikom početka emitovanja CNN-a, osnivač prve 24-satne informativne televizije Ted Tarner dao je veliko obećanje o svom novom poslovnom poduhvatu. "Izuzmemo li moguće probleme sa satelitom, naš program neće stati sve do sudnjeg dana" - rekao je tada Tarner i pripremio posljednji video koji će CNN prikazati prije eventualne apokalipse.

"Himnu ćemo emitovati samo jednom, 1. juna (to je bio prvi dan emitovanja), a kada dođe kraj svijeta, pustićemo pjesmu 'Nearer My God To Thee' prije nego što se odjavimo", obećao je Tarner prije puštanja CNN-a u pogon.

Ljudi su mislili da se ekscentrični tajkun šalio i sve je ostalo na tome dok nedavno web stranica Jalopnik nije objavila CNN-ov video koji je navodno spremljen za smak svijeta.

"Imamo dokaz da se nisu šalili", napisao je bivši CNN-ovac Majkl Balaban koji sada radi za Jalopnik objavivši jednominutni video snimak pjesme 'Nearer My God To Thee' koju izvodi vojni orkestar.

"Ovaj snimak bi trebalo da pusti posljednji preživeli radnik CNN-a prije nego što umre od radijacije, kuge, zombija ili bilo kog drugog apokaliptičnog scenarija koji je Ted Tarner zamislio", napisao je Balaban.

Prema njegovim navodima, video je i dan-danas sačuvan u internoj arhivi pod nazivom 'Turner doomsday video' i označen je riječima 'HFR [Hold for release] till end of the world confirmed', odnosno 'Ne emitovati dok ne dobijemo potvrdu da je svetu došao kraj'.

Preporučujemo za Vas