"Nećete dobiti veće plate, jer ću ja da dobijem Bugati"

Početkom prošle godine rekao je da želi u samostan kako bi molio i pronašao mir od pritiska kojeg osjeća zbog maturskih ispita, ali je razljutio one koji su meditirali kada je u dvorište samostana spustio helikopter
23 komentar(a)
Viktor Mikula, Foto: Facebook
Viktor Mikula, Foto: Facebook
Ažurirano: 06.01.2015. 19:56h

Viktor Mikula ima 18 godina, sin je rumunskog tajkuna i poznat je po tome što se jednom u školu dovezao helikopterom, jer je želio da spava duže. Sada naslovnice medija puni još bahatijim izjavama, prenosi Dnevnih.hr pisanje britanskog Mirrora.

Kada su advokati kompanije njegovog oca dobili parnicu na sudu sa rumunskim ministarstvom finansija, zbog koje kompaniji iz državne kase moraju isplatiti 64 miliona funti, mladić je na Facebooku poručio: "Nećete dobiti povišice, ja ću dobiti Bugati."

Njegov otac Viorel pokušao je ovo da objasni navodeći da se novac dobijen u parnici morao vratiti u kompaniju.

"Moramo koristiti novac da bismo platili trenutni poslovni gubitak. Pokušali smo ovo da riješimo na prijateljski način, ali država nije zainteresovana i izgleda da ćemo morati ponovno na sud. Trebali smo taj novac da imamo još prošle godine, ali kao rezultat toga što ga nismo dobili, pretrpjeli smo velike gubitke. Ovakve situacije uvijek idu u korist državi. Država može uzeti što god želi kad god to želi te mogu blokirati bilo koju kompaniju", pokušao je Viorel da opravda svog sina.

SIn Viktor često puni rumunski medijski prostor svojim razmaženim prohtjevima. Na maturskom ispitu se pojavio vozeći skupocjeni Ferari, a reporterima koji su čekali ispred škole u Oradeai na zapadu Rumunije je rekao da ima "samopouzdanja i da je spreman".

Ferari je potom odvezao vozač, a sat vremena kasnije iz škole je izašao namršteni Mikula i brzo ušao u Mercedes koji ga je čekao, odbijajući da komentariše kako je prošao ispit.

Razlog njegovog mrštenja otkriven je nekoliko dana kasnije kada su objavljeni rezultati ispita na oglasnoj tabli škole, gdje je stajalo da je mladić izbačen iz škole jer je prepisivao.

"To mu je bila posljednja prilika da maturira jer je već bio pao jedan ispit. To pokazuje da vam novac ne može kupiti sve. Ali mislim da to neće uticati na razvoj njegove karijere jer uvijek može da dobije posao kod svog tate", kazao je tada jedan Mikulin školski kolega.

Mikula će naslijediti bogatstvo svog oca Viorela Mikule, koji je sagradio poslovno carstvo sa svojim bratom blizancem Ioanom, u turizmu, nekretninama, medijima i industriji.

Njegov plan da kupi Bugati jedan je u nizu skandala koje je izazvao. Nedavno su ga kritikovali kada je Ferari provozao pješačkom zonom kako bi svoju djevojku odvezao do zlatare.

Početkom prošle godine rekao je da želi u samostan kako bi molio i pronašao mir od pritiska kojeg osjeća zbog maturskih ispita, ali je razljutio one koji su meditirali kada je u dvorište samostana spustio helikopter, piše Dnevnik.hr.

Bonus video: