Rasel Krou naljutio koleginice

"Iskreno, mislim da većina žena koje govore da im više ne nude uloge, spadaju u kategoriju žena koje sa 40, 45 ili 48 godina još žele glumiti mlade djevojke i nije im jasno zašto ih ne angažuju u ulogama predviđenim za 21-godišnjakinje"
195 pregleda 2 komentar(a)
Rasel Krou, Foto: Reuters
Rasel Krou, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2015. 09:55h

Čak 62 odsto dobitnika Oskara u kategoriji najbolje glumice ima manje od 35 godina, dok je samo 14 odsto u kategoriji za najboljeg glumca, rezultat je statistike.

Generalno gledajući, u holivudskim filmovima mnogo je više muškaraca, ali kad se govori o starijim glumcima i glumicama, muškarci uvjerljivo dominiraju, prenose elektronski mediji.

Kada se na sve to doda i podatak da su glumice slabije plaćene i ko je na čelu studija, postaje jasno zašto je na velikim ekranima moguće vidjeti mnoštvo muškaraca i mladih ljepotica, a vrlo malo žena u četrdesetim godinama.

Poznati glumac Rasel Krou je povodom toga iznio svoje viđenje koje je naljutilo feministkinje.

"Najbolja stvar u industriji je to što postoji niz različitih uloga za ljude u različitim stadijima života", rekao je glumac u intervjuu za Australian Women's Weekly i objasnio zašto neke starije glumice ne dobijaju uloge. "Iskreno, mislim da većina žena koje govore da im više ne nude uloge, spadaju u kategoriju žena koje sa 40, 45 ili 48 godina još žele glumiti mlade djevojke i nije im jasno zašto ih ne angažuju u ulogama predviđenim za 21-godišnjakinje".

On je dodao da bi na primjer Meril Strip dala mnogo razloga i argumenata zašto je to što neke od njih govore glupost.

"Isto će učiniti i Helen Miren. Ako ste spremni da živite u svojoj koži, radićete kao glumac", rekao je Krou.

Ovaj njegov komentar naišao je na kritike mnogih koji su zaključili da to što govori nije istina i da je izabrao glumice koje spadaju u kategoriju rijetkih 50-godišnjakinja kojima je "dopušteno" da se pojave na velikom platnu.

Bonus video: