Rusija: Lopovi ukrali novogodišnje paketiće, pa ih vratili siročićima

"Izgleda da su kasnije vidjeli logo naše organizacije i shvatili da je to trebalo da bude božićno iznenađenje za djecu bez roditelja. Proradila im je savjest i vratili su poklone", rekla je predsjednica humanitarne organizacije
0 komentar(a)
Nova godina pokloni, Foto: Shutterstock
Nova godina pokloni, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.12.2014. 12:26h

Grupa ljudi u Vladivostoku u Rusiji je tokom Badnje večeri ukrala desetine paketa, a kada su shvatili da su oni namijenjeni djeci bez roditelja, odlučili su da ih vrate domu za nezbrinutu djecu.

U Vladivostoku, na samom istoku Rusije je veče uoči Božića obijen automobil jedne žene zaposlene u humanitarnoj organizaciji Vladmama. Pljačkaši su tada uzeli ne samo njene lične stvari, nego i 55 božićnih poklona namijenjenih djeci bez roditeljskog staranja.

Samo nekoliko sati kasnije paketi su pronađeni ispred doma za nezbrinutu djecu, prekirveni snijegom.

"Pljačkaši su vjerovatno žurili i nisu obratili pažnju na to šta je u paketima. Izgleda da su kasnije vidjeli logo naše organizacije i shvatili da je to trebalo da bude božićno iznenađenje za djecu bez roditelja. Proradila im je savjest i vratili su poklone", rekla je predsjednica humanitarne organizacije Svetana Kanija.

Bonus video: