Baletić: Katastrofa, to ne smije da se radi

„Transformersi su tu da čuvaju i ukrase grad, a ne da se bilo šta lijepi po njima. Za to postoji ona oglasna tabla u Hercegovačkoj ulici. Ipak je u pitanju umjetničko djelo”
81 pregleda 36 komentar(a)
Eli Musa, Foto: Facebook
Eli Musa, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.12.2014. 07:48h

Transformers deseptikon Eli Musa, rad mladog Podgoričanina Danila Baletića, kojem je prošlog ljeta ukradena glava, opet je poslužio za vandalizam.

Naime, plakati danilovgradske diskoteke Central, nalijepljeni su na rukama statue koja je postavljena kog Kraljevog parka u Podgorici.

Plakati su kasnije pocijepani, ali su njihovi djelovi ostali na Eli Musi.

“To je katastrofa, to ne smije da se radi”, bio je prvi komentar autora sedam transformersa koji su postali turistička atrakcija glavnog grada i zahvaljujući kojima su svi svjetski mediji ljetos pisali o Podgorici i Crnoj Gori.

“Transformersi su tu da čuvaju i ukrase grad, a ne da se bilo šta lijepi po njima. Za to postoji ona oglasna tabla u Hercegovačkoj ulici. Ipak je u pitanju jedno umjetničko djelo”, kazao je Baletić Vijestima. Za sada, jedini njegov transformers sa natpisom je Ramtron.

“Ako neko hoće reklamu, to košta i to dobro”, zaključuje Baletić.

Eli Musa je odmah po njenom dolasku u Podgoricu, oborena je i ostavljena bez glave, pa je Baletić bio prinuđen da joj napravi novu.

Izložba “Transformersi čuvaju Podogoricu” otvorena je u ovkiru manifestacije “Podgoričko ljeto”, a za ovu postavku Baletića je kasnije nagradila Turistička organizacija Podgorice.

Bonus video: