Rusija: Zbog neplaćenog poreza, izvršitelji plijene mačke

Kada su izvršitelji došli u stan u potrazi za vrijednom imovinom kojom bi mogli da nadoknade novac koji duguje, nisu uspjeli da nađu ništa vrijedno, sve dok nisu u njegovim rukama spazili britansku kratkodlaku mačku i njena tri mačeta kako trčkaraju po sobi
77 pregleda 6 komentar(a)
mačka, jelka, Foto: Shutterstock
mačka, jelka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.12.2014. 15:31h

Poreznici u Rusiji našli su novi način da natjeraju ljude da plate svoje dugove - tako što im zaplijene mačku, piše BBC.

Sudski izvršitelji, koji rade prema nalogu poreznika, u sibirskom gradu Novosibirsku su nedavno zaprijetili jednom čovjeku da će mu zaplijeniti skupu pedigriranu mačku ako ne plati dug od 12.000 rubalja (oko 200 dolara).

Kada su izvršitelji došli u stan u potrazi za vrijednom imovinom kojom bi mogli da nadoknade novac koji duguje, nisu uspjeli da nađu ništa vrijedno, sve dok nisu u njegovim rukama spazili britansku kratkodlaku mačku i njena tri mačeta kako trčkaraju po sobi.

"Pošto su životinje skupe i pedigrirane, oni su odlučili da ih zaplijene", piše Interfaks.

U Tomsku su takođe izvršitelji zaplijenili četiri mačeta škotske klempouhe mačke nakon što je nekadašnji biznismen izostao sa plaćanjem uplata penzionom fondu.

On je na kraju vratio svoje mačke nakon što je nabavio novac.

Čini se da nisu samo mačkoljupci ovako ucijenjeni. U još jednom sibirskom regionu Krasnojarsku, čovjek je dugovao 20.000 rubalja u neplaćenih računa kada su mu britanska kratkodlaka mačka Jasmin i zec zaplijenjeni.

Bonus video: