Ovo su najgluplji smrtni slučajevi u 2014.

Časopis, koji navodi da je razvio "Teoriju o muškarcu idiotu", prenosi i primjer smrti jednog muškarca koji se ugušio od viršle duge 25 centimetara koju je stavio u usta kako bi je nezapaženo ukrao iz jednog supermarketa
2 komentar(a)
mrtvačnica, Foto: Shutterstock
mrtvačnica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.12.2014. 18:20h

Britanski medicinski časopis “Britiš medikal džornal” objavio je danas spisak sarkastičnih nagrada koje se dodjeljuju najglupljim smrtnim slučajevima.

Naučni časopis koji objavljuje ozbiljne radove prvenstveno iz medicine, ocjenjuje da su "muškarci gluplji od žena" jer većinu "glupih smrti izazivaju muškarci", a kao izvor su mu poslužile famozne Darvinove nagrade koje se dodjeljuju od 1985. godine.

Među 15 "nagrađenih" nalazi se slučaj Kanađanina koji je želio da provjeri čvrstinu stakla na prozoru, tako što je snažno ramenom udario u staklo i pao s 24-og sprata.

Jedan Amerikanac iz Detroita udavio se u vodi dubokoj 50 centimetara tako što je glavu uvukao u kanalizaciju u potrazi za izgubljenim ključevima od automobila.

Časopis, koji navodi da je razvio "Teoriju o muškarcu idiotu" (Male Idiot Theory), prenosi i primjer smrti jednog muškarca koji se ugušio od viršle duge 25 centimetara koju je stavio u usta kako bi je nezapaženo ukrao iz jednog supermarketa.

List u svom božićnom izdanju navodi da su 90 odsto "nagrađenih" muškarci, ali od 332 nagrade, 14 se odnose i na muškarce i na žene.

Istraživači su zaključili da je zabrinjavajuća činjenica da su muškarci spremni da "preuzmu nepotreban rizik radi dokazivanja ili samopoštovanja".

Naučnici su rezultate saopštili pošto su pregledali spisak dobitnika Darvinove nagrade u posljednjih 20 godina.

Darvinova nagrada dodjeljuje se posthumno onim pripadnicima ljudskog roda koji su doprinijeli poboljšanju ljudskog genetskog nasljeđa time što su sebe lišili života uz pomoć sopstvene gluposti.

Bonus video: