Svi su očekivali da anakonda Rosolija cijelog proguta

Mnogi su pisali da je Rosoli kukavica, da je iznevjerio naciju i žalili se da su protraćili vrijeme gledajući emisiju
103 pregleda 22 komentar(a)
Živ pojeden, Foto: Screenshot (YouTube)
Živ pojeden, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.12.2014. 12:45h

Specijal "Živ pojeden" - u kojem je Pol Rosoli najavljivao da će sa ekipom kanala "Diskaveri" provjeriti kako izgleda kada anakonda guši, lomi i guta svoj plijen - emitovan je rano jutros, ali se glavni akter specijala nije potpuno našao u utrobi anakonde, što je izazvalo burnu reakciju razočaranih gledalaca širom Amerike, koji su svoje nezadovoljstvo izrazili na Twitteru.

Mnogi su pisali da je Rosoli kukavica, da je iznevjerio naciju i žalili se da su protraćili vrijeme gledajući emisiju.

Neki su se ironično pitali da li mogu da imaju sada svoj šou pošto ih je njihov pas gricnuo za prst.

"Živ pojeden bi trebalo da bude nazvan Živ zgnječen. Lažan marketing", jedan je od tvitova

"Živ pojeden je jedna od najglupljih stvari koje sam ikada vidio, a gledao sam "Sam u kuću" 3 i 4," našalio se jedan od korisnika Tvitera.

"Sljedeći put kada budem gledao nešto što se zove Živ pojeden, bolje da taj neko i bude pojeden," napisao je Kejsi Pret.

"Ne mogu da vjerujem da sam investirala dva sata gledajući Živ pojeden ne vidjevši da ga je zmija pojela, ali zato imam košmare da je mene pojela"

Kao odgovor na pritužbe, Rosoli je izjavio da je samo pokušao da privuče pažnju i sakupi novac da spase zmije u Južnoj Americi, a da pritom nije želio da povrijedi životinju.

"Želio sam da uradim nešto što će privući pažnju ljudi na ovaj problem, nešto potpuno ludo, što do sad nije pokušano", rekao je Rosoli.

"Posljednje što sam vidio bila su njena raširena usta. Tad se sve zacrnilo. Onda me omotala i osjetio sam kako odijelo puca i kao da mi neko čupa ruke. Bilo je jednostavno stravično", dodao je Rosoli.

Da bi izveo ovaj opasan eksperiment Rosoli je morao da obuče lagano, ali superčvrsto odijelo od ugljeničnih vlakana. Napravio ga je tim inženjera, a da bi što bolje prianjalo, prethodno je napravljen 3D snimak njegovog tijela. Odijelo je imalo ugrađene kamere i mikrofon kako bi mogao da komunicira s timom koji je posmatrao.

Prije nego što je dozvolio da ga zmija pojede, ljekari su ga natjerali da proguta kapsulu za prenošenje informacija o njegovim osnovnim životnim funkcijama, koja je trebalo da signalizira ukoliko se nađe u neprilici.

Maska na njegovom licu bila je crijevom povezana sa izvorom kiseonika (količina dovoljna za tri sata). Kroz drugo crijevo izbacivan je vazduh koji je izdisao kako ne bi prodro u zmijin želucac i ubio je.

Daily Mail ranije je objavljujući priču sa Rosolijem , naveo da se on ni mjesec dana nakon snimanja, nije potpuno oporavio.

Bonus video: