Bjelopoljac odbranio tron: Idrizović prvak Evrope u modernom plesu

„Bilo je takmičara iz Mađarske, Bugarske, Italije, Hrvatske, Srbije, Njemačke i drugih zemalja. Ja sam bio jedini takmičar iz Crne Gore"
246 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2014. 06:58h

Bjelopoljac Edin Idrizović, odbranio je titulu prvaka u breakedanceu na Evropskom prvenstvu u modernom plesu, koje se i ove godine održavalo u Kanjiži u Srbiji. On je u razgovoru za Vijesti prenio utiske sa takmičenja i otkrio da su pravila ostala ista, ali je u međuvremenu uvedeno nekoliko novih kategorija.

„Za bodovanje su bile zadužene internacionalne sudije. Oni su odlučivali o pobjednicima u svim kategorijama i po meni su imali veoma težak zadatak“, priča Idrizović i dodaje da ne zna tačan broj učesnika, ali je siguran da je broj prijavljenih bio veći nego prošle godine.

„Bilo je takmičara iz Mađarske, Bugarske, Italije, Hrvatske, Srbije, Njemačke i drugih zemalja. Ja sam bio jedini takmičar iz Crne Gore i žao mi je što drugari iz moje grupe Ride Crew nisu bili u mogućnosti da dođu. Ovom prilikom bih pozdravio mog druga iz grupe Ivana Vukovića i zahvalio mu se na tome što je uvijek bio uz mene i podržavao me, kad god je trebalo“, nastavio je brejkdenser.

„Takmičenje je trajalo cijeli dan, a ja sam nastupio posljednji. Nisam gledao nastupe drugih takmičara, jer sam želio samo da izađem, odigram i sačekam rezultate. Mislio sam da je tako bilo najbolje, da ne bih imao tremu i razmišljao hoću li odbraniti titulu prvaka Evrope“, objasnio je brejkdenser, inače student Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport u Novom Sadu.

Idrizović dodaje da je u trenutku proglašenja čuo da prvo prozivaju takmičare iz Italije i Mađarske, a da je nakon toga čuo svoje ime uz titulu prvaka Evrope.

„Da budem iskren, nisam se dugo spremao za ovo takmičenje, jer sam se u posljednje vrijeme osjećao loše. Imao sam izvjesnih problema sa nogom, trenirao sam koliko sam mogao i prezadovoljan sam. Imao sam veliku podršku od mog dobrog drugara i sugrađanina Miloša Šćekića koji je išao sa mnom na takmičenje i bodrio me“, prisjeća se Edin, koji se i ovoga puta takmičio u kategoriji Solo Break Dance.

Na pitanje da li je teže takmičiti se kada braniš titulu ili mu je to olakšalo nastup, Bjelopoljac kaže, da mu je iskustvo samo pomoglo.

„Mislim da mi je ove godine lakše bilo braniti titulu, nego prošle godine kada sam je osvojio, jer sam već bio upućen u to kako funkcioniše takmičenje i šta će sudije najviše ocjenjivati. Zahvaljujem se plesnom klubu Vojvodina, što su mi omogućili da i ove godine odem na takmičenje i odbranim titulu“, ispričao je Idrizović, koji je obećao da će se potruditi da nastavi sa nizanjem dobrih rezultata.

Edin, Rašo Popović, Ivan Vuković, Damjan Micković i Daniel Kostić proslavili su se nakon učešća u emisiji „Ja imam talenat“, kada su nastupajući pod imenom Ride Crew prošli do finala. Bjelopoljac je inače imao priliku da se pojavi u videu za pjesmu “Igranka” Who Seeja, ali i u mnogim spotovima srpskih pjevača.

Galerija

Bonus video: