Ošišala bi se i na ćelavo radi uloge u "Igrama gladi"

Dormer takođe igra u mega popularnoj seriji "Game of Thrones", još jednoj franšizi sa snažnim ženama i kaže da je Holivud konačno počeo da uviđa koliko uspješni ženski likovi mogu biti
64 pregleda 0 komentar(a)
Natali Dormer, Foto: Beta/AP
Natali Dormer, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.11.2014. 18:37h

Glumica Natali Dormer kazala je da joj ne bi bio problem ni cijelu glavu da obrije radi uloge u novom dijelu "Hunger Games" filmske franšize.

Tridesetdvogodišnja glumica igra režiserku propagandnih filmova Kresidu, koja je u romanima po kojima se radi film opisana kao ćelava sa zelenim tetovažama koje prekrivaju njenu glavu. Ipak, Natali je morala da ukloni samo polovinu svoje plave kose.

"Bila sam spremna da se obrijem skroz. Nije bilo potrebe za tim na kraju, ali sam toliko željela tu ulogu da bih učinila sve", kazala je britanska glumica na svjetskoj premijeri filma "The Hunger Games: Mockingjay, Part 1" u Londonu.

"Bilo je to oslobađajuće iskustvo, preporučila bih ga svim ženama", dodala je ona.

Dormer nije prva glumica koja je u posljednje vrijeme žrtvovala svoj izgled zbog uloge. Nekadašnja zvijezda serije "Doctor Who" Karen Gilan obrijana je na ćelavo zbog uloge u filmu "Guardians of the Galaxy", a isto je učinila Šarliz Teron uoči snimanja predstojeće rimejka kultnog "Mad Maxa".

Dormer takođe igra u mega popularnoj seriji "Game of Thrones", još jednoj franšizi sa snažnim ženama i kaže da je Holivud konačno počeo da uviđa koliko uspješni ženski likovi mogu biti.

"Mislim da je to prirodna evolucija. Vrijeme je, mi žene činimo 50 odsto populacije. Mislim da nas statistički ima čak i malo više i konačno je film uhvatio korak sa tom činjenicom. Tome je doprinio uspjeh TV serija koje su imale kompleksne, herojske ženske uloge", smatra glumica.

Bonus video: