De Niro je nasilnik, ženskaroš i kokainski zavisnik

141 pregleda 4 komentar(a)
Robert de Niro, Foto: Wikipedia
Robert de Niro, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 29.11.2014. 18:25h

Da jedna od najvećih holivudskih zvijezda nije cvjećka, otkriveno je u novoj biografskoj knjizi "De Niro: A Life".

Robert de Niro (71) slavu je stekao 80-ih ulogama u filmovima poput "Taksista", "Razjareni bik", "Lovac na jelene" i "Kum". Njegovim fanovima nije nepoznato da se glumac ozbiljno pripremao za svaku ulogu koju je igrao, pa je tako na primjer do savršenstva naučio sicilijanski dijalekt za ulogu Vita Korleona, a takođe im je poznato da je za ulogu taksiste izvjesno vrijeme vozio taksi ulicama Njujorka. Ali kada je njegov privatni život u pitanju ovaj glumac je uspijevao da kroz dugu karijeru ostane misteriozan.

Međutim, scenarista i reditelj Šon Levi u biografskoj knjizi "De Niro: A Life" otkrio je do sada nepoznate detalje o privatnom životu slavnog glumca. Tako na primjer, ovaj autor navodi da je za razliku od uloga grubijana i negativaca, koje je često igrao, glumac ustvari bio preosjetljiv i naprasit.

Takođe knjiga otkriva da je slavni glumac imao ozbiljne probleme sa zavisnošću od kokaina.

Problemi sa drogom za glumca su počeli na vrhuncu slave, nakon što je snimio "Razjarenog bika" i "Lovca na jelene". Levi je otkrio da je nebično prijateljstvo između komičara Džona Belušija i De Nira zapravo počivalo na zajedničkoj ljubavi prema kokainu. U knjizi je do detalja opisan posljednji susret između dva glumca.

Beluši i De Niro su bili nerazdvojni

Beživotno tijelo Džona Belušija pronađeno je u jednom hotelu u Los Anđelesu 1982. godine, a istraga je pokazala da je glumac umro zbog prevelike doze droge. Samo nekoliko časova prije njegove smrti, posjetio ga je Robert de Niro u hotelskoj sobi u 3 ujutro, i kako Levi piše" samo je ušao u njegovu sobu, uzeo malo kokaina sa stola i odmah otišao".

A ni na emotivnom planu glumac nije bilježio uspjehe. Dva puta se razveo, a nakon što mu je propao prvi brak De Nira su povezivali sa mnogim ženama, između ostalog i sa glumicom Bet Midler. De Niro je kako navodi Levi, olako ulazio u veze i često je u isto vrijeme bio sa više žena odjednom.

U knjizi je opisana njegova veza sa pjevačicom Helen Springs, koja mu je rodila ćerku Ninu. Uprkos tome što je zahtievao od nje da okonča trudnoću, pjevačica je ipak rodila devojčicu. Glumac joj je tada isplatio 50.000 dolara ali nije želio da se podvrgne testu za utvrđivanje očinstva. Tek deset godina kasnije, glumac se podvrgao ovom testu, nakon što ga je Springsova tužila za neisplaćenu alimentaciju - i otkrio da djevojčica uopšte nije njegova.

Sibil je bila u sukobu sa De Nirom

Takođe, autor tvrdi da je glumac bio često nasilan prema ženama. Tako je opisao incident sa Sibil Šepard, koja je odbila njegovo udvaranje na setu filma "Taksista" pa se glumac odlučio da joj zagorča ostatak snimanja filma.

Blic.rs

Bonus video: