LoL, DotA i HS

Počinju lige u video igrama

U LoL-u će biti organizovana prva sezona na prostoru Crne Gore
60 pregleda 6 komentar(a)
Gejmeri, Foto: Vijesti
Gejmeri, Foto: Vijesti
Ažurirano: 16.02.2019. 22:12h

Savez elektronskih sportova Crne Gore i ove sezone organizovaće takmičenja u video igrama, a u obzir su uzete tri trenutno najpopularnije u svijetu: "League of Legends" (skraćeno LoL), "Defence of the Ancients 2" (DotA) i "Hearthstone" (HS).

Za prve dvije već je na osnovu promotivnih takmičenja selektovano 12 ekipa koje će učestvovati u ligama, dok će za konkurs za učešće u HS ligi biti otvoren od iduće nedjelje, a zainteresovani se mogu prijaviti na mejl info@esscg.me. U LoL-u će biti organizovana prva sezona na prostoru Crne Gore, za koju se prethodno prijavilo 30 ekipa. Mečevi će se odigravati jednom mjesečno, tačnije posljednjeg vikenda u mjesecu, počeće naredne sedmice, a završiti u aprilu iduće godine. Nakon toga će se održati finalni turnir na kojem će se četiri prvoplasirane ekipe boriti za nagrade. Detalji "fajnal fora" biće naknadno određeni, saopšteno je iz Saveza.

Takmičenje u Doti trajaće od prvog vikenda decembra do prvog vikenda maja iduće godine nakon čega će se takođe igrati "fajnal for". Termini za igrače Dote su prvi i treći vikend u mjesecu.

Za razliku od gore navedenih timskih video igara, HS se igra po principu "jedan na jedan", a liga će početi od sredine decembra. Trajaće do sredine aprila iduće godine, a igraće se svakog drugog vikenda u mjesecu.Osam najbolje plasiranih otići će u finale gdje će se boriti za nagrade. Visina nagrada biće naknadno saopštena.

Više informacija o ligama, kao i radu Saveza elektronskih sportova dostupno je na njegovoj Facebook stranici https://www.facebook.com/esscg. Iz Saveza je saopšteno da će biti omogućen živi prenos mečeva putem Interneta, a biće organizovane i emisije putem kojih će se dijeliti i nagrade, kao i okupljanja "gejmera". Savez elektronskih sportova Crne Gore zvanično postoji od septembra ove godine, mada je sa realizacijom projekata počeo godinu ranije.

Preporučujemo za Vas