Pas "odgaja" siročiće sa farme - lane, kozu i tele

"Nikada nisam vidjela ovako nešto - da mužjak psa toliko brine o malim životinjama", rekla je Korina, koja se brine o životinjama
62 pregleda 0 komentar(a)
pas, kućni ljubimac, Foto: Shutterstock.com
pas, kućni ljubimac, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.11.2014. 18:47h

Pas po imenu Bintas je zvijezda jedne farme, jer se ponaša kao da je "pomajka" nekoliko siročića: lanetu, kozi i teletu, a takođe se brine i o ostalim životinjama na farmi.

Korina Mihelsen se brine o životinjama. Ona je i trener djeci i posjeduje praksu koja je fokusirana na razvoj ličnosti djece uz pomoć životinja.

Do sada je nekoliko životinja doneseno njoj, a neki su čak došli i sami, poput malog jelena koji je jednog dana preskočio ogradu. Ona takođe posjeduje tele, ponija, magarca, kozu te psa Bintasa. On je mužjak, ali je oduvijek bio "pomajka" drugim mladim životinjama. Odgojio je lane kao i posljednjeg člana porodice - maleno tele Lunu.

"Lane imena Pele je odgojeno uz pomoć flašice s mlijekom i naš pas Bintas joj je vremenom postao pomajka. Brinuo se o svim životinjama. Čistio im je usta nakon pijenja mlijeka, a i igrao se sa njima", kaže Korina.

"Nevjerovatno je videti kako ovo sve funkcioniše sa jelenom i psom, jer u prirodi, oni su neprijatelji", dodaje ona.

"Ovaj ograđeni dio je napravljen tako da mogu lako da odu. Ograda nije problem, mogu da je preskoče, ali oni to ne rade", komentariše Mihelsen.

"Nikada nisam vidjela ovako nešto - da mužjak psa toliko brine o malim životinjama", rekla je Korina.

Bonus video: