Francuzi angažuju strane studente kao dadilje koje njihovu djecu uče jezike

Zaposleni studenti dobijaju između 10 i 16 eura za jedan sat čuvanja djece, kao i druge pogodnosti, među kojima su besplatno iznajmljivanje bicikla i prevoz metroo
0 komentar(a)
dadilja, Foto: Shutterstock
dadilja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.11.2014. 12:14h

U Francuskoj je sve rasprostranjenija pojava da mladi roditelji dovedu stranog studenta da svoj maternji jezik predaju njihovoj djeci, a zauzvrat usavršavaju francuski.

Antoan Žanti osnovao je prije pet godina agenciju "Bejbi spiking" koja regrutuje strane studente u Parizu. Od tada su osnovane i druge slične agencije čije usluge privlače mlade iz inostranstva.

Zaposleni studenti dobijaju između 10 i 16 eura za jedan sat čuvanja djece, kao i druge pogodnosti, među kojima su besplatno iznajmljivanje bicikla i prevoz metroom. Studenti dobijaju i kartice za mobilni telefon, kao i jeftiniji smještaj.

"Veoma smo zahtjevni. Od prošlogodišnjih 4.000 kandidatura, primili smo samo 350 mladih stranaca", rekla je predstavnica jedne agencije za regrutovanje, Karolin Benoa-Levi, i dodala da se prvenstveno biraju studenti s prestižnih fakulteta u inostranstvu.

Prema njenim riječima, roditelji sve više vole da im djeca još u pretškolskom uzrastu uče strani jezik od osoba kojima je taj jezik maternji.

Bonus video: