Ponuda koju je teško odbiti

1 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2014. 08:50h

Kuća koju je proslavio film "Kum" Frensisa Forda Kopole iz 1972. godine, dom porodice Korleone, stavljena je na prodaju.

“Divna kuća u engleskom tjudorskom stilu” sa pet spavaćih soba i sedam kupatila na Stejt Ajlendu, u Njujorku, prodaje se za 2.895.000 dolara.

Iako enterijer nije korišten na snimanju, ljubitelji kultnog Kopolinog filma prepoznaće fasadu i dio travnjaka koji je poslužio kao mjesto svadbenog veselja koje je don Vito Korleone, u izvedbi Marlona Branda, priredio za vjenčanje svoje kćeri Koni, koju je igrala Talija Šajer. Na istoj lokaciji snimljena je i scena u kojoj don Vito u bašti doživljava fatalni infarkt.

Kuća koja je šest decenija bila dom porodice Norton izgrađena je 1930. godine, prvi put je ponuđena na prodaju 2010. Od tada je renovirana i ponovo se našla na tržištu nekretnina.

Kuća Nortonovih je postala mjesto snimanja “Kuma” u posljednjem trenutku, na predlog glumca Đanija Rusoa, koje je glumio zeta Korleoneovih, Koninog muža. Skauti zaduženi za lokacije do tada nisu mogli pronaći ništa što bi zadovoljilo potrebe snimanja. Prvi kontakt sa gazdom, Edvardom Nortonom II, nije prošao dobro, jer je ekipi zalupio vrata pred nosom. Međutim, na nagovor žene i u zamjenu za novi krov, dozvolio je snimanje.

Film reditelja Frensisa Forda Kopole i glavni glumci Marlon Brando, Al Paćino osvojili su tri Oskara. Film je, takođe, bio jedno vrijeme ostvarenje sa najvećom zaradom u istoriji filma.

Prethodni stanari obnovili su kuću tako da u potpunosti podsjeća na kadrove iz filma "Kum".

U oglasu se navodi da kuća ima ukupno 15 prostorija, uključujući salu za vježbanje, prostoriju za društvene igre i garažu za četiri automobila.

Galerija

Bonus video: