Lupita Niongo i Čelsi Klinton su "žene godine"

Niongo, ovogodišnja dobitnica Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Dvanaest godina ropstva", brzo je uspjela da se nametne Holivudu i svijetu mode
57 pregleda 1 komentar(a)
Lupita Niongo, Čelsi Klinton, Foto: Reuters
Lupita Niongo, Čelsi Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2014. 14:46h

Glumica Lupita Niongo i ćerka bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona, Čelsi Klinton, dobitnice su laskave titule "Žena godine", koju dodjeljuje američki modni časopis "Glamur".

Kako prenosi AP, nagrada im je uručena na svečanosti koja je sinoć održana u Karnegi holu, u Njujorku.

Čelsi Klinton, kojoj je ovo bilo prvo pojavljivanje u javnosti od rođenja ćerke Šarlot, prošlog septembra, na ceremoniju je došla u pratnji svoje majke, bivše prve dame SAD i državne sekretarke Hilari Klinton.

Čelsi Kliton je nagradu dobila za rad u porodičnoj fondaciji, kao i za saradnju sa fondacijom Bila i Melinde Gejts u podsticanju ženskih dostignuća u svijetu.

Niongo, ovogodišnja dobitnica Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Dvanaest godina ropstva", brzo je uspjela da se nametne Holivudu i svijetu mode.

Crnoputa glumica, koju ćemo uskoro gledati i u novom nastavku "Ratova zvijezda", proglašena je najljepšom ženom u 2014. u izboru magazina "Pipl", a kozmetička kuća Lankom ju je izabrala za svoje novo zaštitno lice.

Nagradu je dobila i glumica Lavern Koks, iz serije o životu u zatvoru "Naradžasta je nova crna", kao prva otvoreno deklarisana transrodna osoba koja je nominovana za nagradu Emi.

Među ostalim laureatima su i britanska modna kreatorka Sara Barton, najpoznatija po vjenčanici koju je dizajnirala za britansku princezu Kejt Midlton, američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer, TV voditeljka Robin Roberts, glumica Mindi Kaling, manekenka i humanitarna radnica Natalija Vodnjanova i okeanograf Silvija Erl koja, iako u poodmaklim godinama, i dalje neumorno istražuje morske dubine.

Bonus video: