POZNATI NEBODER U SITIJU

Brazilska Safra kupuje londonski "Krastavac"

Detalji ugovora nisu objavljeni, ali se od ranije zna da su Dilojtovo krilo za nekretnine i firma Sevils tražili ponude od oko 815 miliona eura za zdanje koje zauzima centralno mjesto u poslovnom centru Londona, poznatom kao Siti
215 pregleda 0 komentar(a)
London, Kiseli kratstavac, Foto: Shutterstock
London, Kiseli kratstavac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.11.2014. 11:45h

Brazilska investiciona grupa Safra postaće vlasnik londonskog "Kisjelog krastavca" (Gherkin), jednog od najpoznatijih nebodera u britanskoj prijestonici, javlja B92.

Prodaja je dogovorena sa kompanijom Dilojt, koja je bila zadužena za posao nakon što su sada već bivši vlasnici propustili priliku da restrukturiraju dugove.

Detalji ugovora nisu objavljeni, ali se od ranije zna da su Dilojtovo krilo za nekretnine i firma Sevils tražili ponude od oko 815 miliona eura za zdanje koje zauzima centralno mjesto u poslovnom centru Londona, poznatom kao Siti.

"Kupovina zgrade je u skladu sa našom strategijom na tržištu nekretnina. Mi želimo da investiramo u zdanja koja su zaista posebna, na posebnim mjestima u velikim gradovima. Iako je stara samo deset godina, ova zgrada je pravo obilježje Londona i njena vrijednost ima potencijal", navela je Safra u saopštenju, a prenosi B92.

"Krastavac" je ranije bio u vlasništvu grupe "Evans Rendal" i njemačke kompanije "IVG", koji su ga 2007. kupili za oko 760 miliona eura od grupe "Svis Ri".

U pitanju je bio tadašnji rekord za nekretninu u Sitiju, ali i akvizicija koju su mnogi odmah ocijenili kao nerealnu i preskupu.