SNIMA SE FILM

Elvis molio Niksona da ga postavi za tajnog agenta

Prisli mu je, između ostalog kazao sa smatra da su članovi benda The Beatles antiamerikanci jer odnose pare građana SAD u Britaniju. Za svega par minuta Nikson je pristao da kralja roka učini počasnim agentom i dobio zagrljaj od muzičara
3 komentar(a)
Elvis Prisli, Foto: Beta/AP
Elvis Prisli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.11.2014. 18:06h

Trenutak kada je Elvis Prisli otišao u Bijelu kuću da zamoli tadašnjeg predsjednika SAD Ričarda Niksona da ga zaposli kao federalnog agenta za borbu protiv narkotika biće pretvoren u film, koji će se snimati naredne godine.

Kevin Spejsi će igrati Niksona, a Majkl Šenon kralja rokenrola u bizarnoj priči u kojoj se Prisli nudi da spasi Ameriku od hipija i Bitlsa.

Sve se desilo 1970, uoči Božića, kada je 35-godišnji pjevač, pod dejstvom tableta koje je zloupotrebljavao, krenuo iz Los Anđelesa za Vašington da sa porodicom provede praznike.

Navodno je na poklone, među kojima je bilo 10 mercedesa i 32 pištolja, potrošio 100.000 dolara. U avionu je pored njega sjedio senator Džordž Marfi, kojem je objasnio da očajnički želi da postane agent federalnog biroa za borbu protiv narkotika kako bi pomogao u ratu s drogom.

Zapanjen, Marfi ga je ohrabrio da napiše pismo Niksonu, a Prisli je tražio papir stjuardesi i u cugu svoje težnje izražio na pet strana.

Napisao je, između ostalog, da iako niko mu ne veruje, on voli američki establišment i spreman je da učini sve da ga prime u FBI.

"Izvršio sam opširne analize vezane za narkotike i proučio sve komunističke tehnike za ispiranje mozga. U sred sam te materije i mogu dosta da doprinesem", stoji u Elvisovom pismu u kojem navodi da bi volio da upozna predsjednika i da će, koliko god bude trebalo, boraviti u hotelu "Vašington" pod imenom Džon Berous.

Pismo je pravo iz aviona stiglo u Bijelu kuću, a do podneva i pjevač se sastao sa Niksonom. Prisli mu je, između ostalog kazao sa smatra da su članovi benda The Beatles antiamerikanci jer odnose pare građana SAD u Britaniju. Za svega par minuta Nikson je pristao da kralja roka učini počasnim agentom i dobio zagrljaj od muzičara.

Ova priča je ostala u tajnosti godinama, sve dok je, poslije smrti muzičara, The Washington Post nije otkrio i objavio.

Prisli je 1977. pronađen mrtav na podu kupatila, a pretpostavlja se da se predozirao.

Preporučujemo za Vas