Odlučio da ga anakonda živog pojede

U specijalu "Živ pojeden", reditelj namjerava da obuče glomazno odijelo, a zatim dobrovoljno bude hrana amazonskoj zmiji, čija dužina može dostići i 10 metara
560 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2014. 19:26h

Zaljubljenik u prirodu Pol Rosoli (26) riješio je da provjeri kako je to kada te anakonda živog pojede. Rosolijev eksperiment biće snimljen i emitovan 7. decembra na kanalu "Diskaveri".

Režiser i stručnjak za divljinu - Rosoli napravio je odijelo otporno na zmije, koje će mu omogućiti da ga anakonda proguta živog u televizijskom specijalu na "Diskaveriju".

Epizoda emisije koja će se emitovati 7. decembra, već je navukla gnjev ljubitelja životinja, koji tvrde da kaskader "zloupotrebljava životinju".

Rosoli se sa tim ne slaže.

"Ako me poznajete onda znate i to da ja nikada ne bih povrijedio živo biće", objavio je na Tviteru.

"Ali ćete morati da gledate emisiju i saznate kako je tamo dolje!", dodao je Rosoli.

U specijalu "Živ pojeden", reditelj namjerava da obuče glomazno odijelo, a zatim dobrovoljno bude hrana amazonskoj zmiji, čija dužina može dostići i 10 metara.

Rosoli, ko je nazvan "Indjana Džons Amazona" specijalizovan je za sliv Amazona, ali u njegovoj biografiji piše da sfera njegovog interesovanja obuhvata i Indiju i Indoneziju.

Mnogi su pozvali Diskaveri sa zahtjevom da potpuno otkaže Rosolijevu emisiju. Na sajtu Change.org u toku je potpisivanje peticije na kojoj je do sada 500 imena.

"To je zloupotreba životinja najgore vrste, apsolutno je odvratno i može da ubije zmiju jer zelena anakonda ne može da izdrži širinu odraslog čovjeka", navodi se u peticiji.

Anakonde obično jedu divlje svinje i reptile.

Udavi poput anakonde i pitona uguše svoje obroke na smrt prije nego što ih progutaju. Iako postoje mnogi nedokazani slučajevi da su ubijale i ljude, malo je vjerovatno da mogu tako lako da progutaju odraslog čovjeka.

Rosoli, koji se oprobao u amazonskim džunglama Perua sa samo 18 godina, tvrdi da ovo ne radi, kako to neki misle, samo zbog televizijskog rejtinga.

"U prvih pet minuta provedenih u šumi, shvatio sam da svo znanje o prašumama koje sam prikupljao još kada sam bio dijete nije ništa u poređenju sa stvarnošću. Znao sam da je džungla mjesto gdje pripadam“, rekao je Rosoli.

Galerija

Bonus video: