Umro Djeda Mraz iz reklama za Koka Kolu

Veliki broj njegovih obožavalaca podijelilo je na društvenim mrežama poruke sjećanja na omiljenog lika uz komentare da su oni stvorili lik Djeda Mraza u svojoj glavi baš po njegovom izgledu
104 pregleda 2 komentar(a)
Djeda Mraz, koka kola, Foto: Shutterstock
Djeda Mraz, koka kola, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.10.2014. 14:58h

Džon Mur, popularni Djeda Mraz iz Koka-Kolinih reklama, koji je godinama budio praznično raspoloženje širom svijeta preminuo je u 86. godini.

Mur će biti sahranjen u Saseksu u Velikoj Britaniji, gdje je nebrojeno puta nastupao na humanitarnim događajima u svom crvenom odijelu i crnim čizmama. Inače, kada nije glumio Djeda Mraza, Mur je radio kao taksista i barmen.

Njegov zaštitni znak, bijela brada i neodoljiv osmijeh, inspirisali su proizvođača sokova da pozajme njegov lik za reklamu. Iz ove kompanije uputili su duboko saučešće povodom smrti omiljenog junaka.

U intervjuu koji je dao 2011. za "Fajnenš tajms", Mur je podijelio savjete kako da budete savršeni Djeda Mraz.

"Jedna od najvažnijih stvari je da stvorite magičnu vezu sa djetetom. Vi ste tu da budete magični i mistični. Morate da budete jedinstvo ljubavi i svega što je najbolje u ljudskoj prirodi", rekao je Mur.

Veliki broj njegovih obožavalaca podijelilo je na društvenim mrežama poruke sjećanja na omiljenog lika uz komentare da su oni stvorili lik Djeda Mraza u svojoj glavi baš po njegovom izgledu.

"Bio sam ubijeđen da je on pravi Djeda Mraz", jedan je od komentara.

Bonus video: