Pogledajte film koji je za dan pogledalo 9 miliona ljudi

Pošto glumica nije odgovarala na dobacivanje, uslijedili su negativni i često nepristojni komentari na njen račun poput "Pacove jedan", "Mogla bi bar da kažeš hvala, kad ti neko kaže da si zgodna"
0 komentar(a)
Šošana B. Roberts, Foto: Screenshot (YouTube)
Šošana B. Roberts, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.10.2014. 11:05h

ViŠe od devet miliona ljudi za jedan dan pogledalo je na internetu kratki film posvećen verbalnom zlostavljanju žena na ulici.

Dvominutni film "Deset sati šetnje jedne žene po ulicama Njujorka" snimila je glumica Šošana B. Roberts, kojoj su tokom šetnje muškarci dobacivali riječima: "Gdje si, ljepotice!" i "Ćao, dušo".

Pošto glumica nije odgovarala na dobacivanje, uslijedili su negativni i često nepristojni komentari na njen račun poput "Pacove jedan", "Mogla bi bar da kažeš hvala, kad ti neko kaže da si zgodna".

Na snimku se vidi i jedan mladić koji ćutke hoda pored glumice tokom pet minuta, što je izazvalo vidan strah kod mlade žene.

Producent filma je dobrotvorna organizacija Holabek (Hollaback) koja se bori protiv verbanog zlostavljanja na ulici.

Prema navodima te organizacije, glumica je dobila više od 100 verbalnih dobacivanja, ne računajući zvižduke i namigivanje prolaznika.

Holabek naveo je da su žene, etničke manjine, homoseksualci i trans-seksualci najviše izlozzeni verbalnom zlostavljanju na ulici.

Pogledajte kako je sve to izgledalo...

Bonus video: