Martinović ni u 81. godini ne prestaje da iznenađuje

"Krenuli smo ispod Orjena, sa visine od 920 metara. Riječima se ne može opisati kakav je to osjećaj kada se poslije 60 godina ponovo nađete u vazduhu"
265 pregleda 3 komentar(a)
Krsto Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Krsto Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.10.2014. 08:28h

Krsto Martinović, Nikšićanin po rođenju a Novljanin po sadašnjem mjestu boravka, ne prestaje da iznenađuje - prvo je prošle godine, na pragu devete decenije osvojio kanjon Nevidio, da bi prošle sedmice letio paraglajderom.

"Prošle godine sam kazao da imam dvije želje - da posjetim Kubu i skočim padobranom. U Kubi sam bio i moram reći da me oduševila. Što se skoka padobranom tiče sve manje vjerujem da će se to dogoditi, zato je i ovo sa paraglajdingom bilo predivno", priča za "Vijesti" Martinović, rođen avgusta 1933. godine.

Nakon Beograda i dugogodišnjeg života u Parizu skrasio se u Herceg Novom. Upravo su mu klub iz toga grada "Adriafly" i instruktor Dušan Stevović omogućili da se ponovo vine u nebo.

"Krenuli smo ispod Orjena, sa visine od 920 metara. Riječima se ne može opisati kakav je to osjećaj kada se poslije 60 godina ponovo nađete u vazduhu", priča Martinović.

Bio je jedriličar, pilot, padobranac. Daleke 1954. godine doživio je težak udes i nakon toga je morao da se oprosti od padobranstva i visina.

"Od tada mi je ostala želja za slobodnim letjenjem. Htio sam da skočim padobranom za 80. rođendan, ali mi nijesu dozvolili. Ne vjerujem da će mi dozvoliti ni sada tako da mi je paraglajding došao kao odlična zamjena".

Bonus video: