Glen Klouz odrastala u sekti, pobjegla u 22. godini

“Godinama nisam vjerovala svojim instinktima i nisam uopšte imala samopouzdanja, jer su mi tokom većeg dijela života diktirali kako da se ponašam i šta da mislim”, objasnila je Klouz
1 komentar(a)
Glen Klouz, Foto: Beta/AP
Glen Klouz, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.10.2014. 15:18h

Glumica Glen Klouz otkrila je da je od sedme do 22 godine bila član sekte, ali i da je glavni krivac za to njen otac, Vilijam Talijafero Klouz.

U razgovoru za Hollywood reporter, glumica je ispričala da se u sedmoj godini sa porodicom preselila u Švajcarsku, gdje je i sjedište konzervativne religiozne grupe “Moral Re -Armament”, pod čiji je uticaj ubrzo pao njen otac, fasciniran njome.

“Godinama nisam vjerovala svojim instinktima i nisam uopšte imala samopouzdanja, jer su mi tokom većeg dijela života diktirali kako da se ponašam i šta da mislim”, objasnila je Klouz (67), koja se zbog života u sekti udaljila od vršnjaka.

Prema njenim riječima, u tom periodu joj je sve bilo zabranjeno, a zbog svega što je željela pratio ju je osjećaj krivice.

“Kad sam napunila 22 godine, konačno sam mogla da izađem iz sekte. Ne smijem da iznosim detalje, reći ću samo da nije bilo nimalo lako. Sloboda je za mene bila nešto novo, nešto sa čime se u prvu ruku nisam znala nositi i bilo mi je veoma teško”, prisjetila se glumica.

Ona je dodala da je godinama imala noćne more i da je mučio osjećaj krivice i izdaje, pa je zatražila pomoć psihologa koji joj je pomogao da shvati da nije uradila ništa loše.

Glen je istakla da je oprostila svom ocu što je zbog njegove fanatičnosti njeno odrastanje bilo traumatično.

“Tako život funkcioniše - dijete mora oprostiti roditelju”, zaključila je ona.

Bonus video: