Sajmon je osvojio milione, ali i dalje skromno radi kao magacioner

"Inače ne kupujem te srećke, jer su skupe. Ali nekoliko dana prije osvojio sam 120 funti i nekako sam se osjećao srećne ruke. Kad sam ogrebao srećku nisam mogao da vjerujem"
4 komentar(a)
Sajmon Rastidž, Foto: Screenshot (YouTube)
Sajmon Rastidž, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.10.2014. 13:50h

Sajmon Rastidž je osvojio dobitak od 250.000 funti koji će mu uplaćivati na račun svake godine, i tako narednih 15 godina, ali to ga nije ni najmanje spriječilo da tog jutra, kao i svakog drugog, ustane i ode na posao.

47-godišnji Sajmon, koji radi u magacinu jedne robne kuće u Voringtonu, kupio je srećku slučajno, u lokalnoj prodavnici, za 10 funti, a iznos koji je dobio ukupno iznosi 3,75 miliona funti.

Ipak, ovaj nevjerojatan dobitak nije mu promijenio svakodnevicu. Sajmon je narednog dana otišao na posao u skladište, kao i obično, a nema u planu ni da proda svoju kuću i zamijeni je većom. Isto tako, Sajmon ne planira ni da ode u penziju i besposleno uživa u novcu koje je osvojio.

"Danas sam radio. Probudio sam se i otišao na posao i odradio devetosatnu smjenu kao i inače. Možda vam se to čini čudnim, ali moj život će se nastaviti normalnim tokom, kao i dosad. To ne znači da neću trošiti taj novac. Ali danas sam radio pa nisam stigao ništa da kupim", rekao je Sajmon za lokalne novine, prenosi pisanje Dejli mejla Index.hr.

Dodao je i to da je zaista srećan, ali da mu je zapravo najvažnije da su njegova djeca, kojih ima četvoro, zbrinuta. Kaže da je osjećaj dobar i da se raduje promjenama koje će mu dobitak donijeti, a za koje će se potruditi da budu samo pozitivne.

"Treba mi nekoliko dana da mi se sve to slegne", dodao je Sajmon.

Njegova bivša žena Melani izjavila je da nije ljubomorna na njegov dobitak, ali da mu malo ipak zavidi.

"Ne očekujem da ću dobiti bilo kakav novac od njega, i voljela bih da sam ja osvojila taj dobitak, ali dok god se bude brinuo o djeci, mislim da je to sjajno. Ipak, njegov dobitak neće promijeniti moje mišljenje o njemu", kaže Melani.

Sajmon je dobitak proslavio sa svojom partnerkom, 38-godišnjom Žaki.

"Kada je došla kući, otvorili smo bocu šampanjca. Novac je legao na moj račun isti dan. Morao sam se svako malo uštipnuti da se uvjerim da je ovo stvarnost", objašnjava Sajmon.

Iako ne planira da se seli u veću kuću, ipak planira da kupi novi automobil, a san mu je da kupi i godišnju kartu za ulaznice najdražeg ragbi tima. Odlučio je i da će svoju porodicu počastiti dvonedjeljnim odmorom u Menorci.

"Inače ne kupujem te srećke, jer su skupe. Ali nekoliko dana prije osvojio sam 120 funti i nekako sam se osjećao srećne ruke. Kad sam ogrebao srećku nisam mogao da vjerujem, morao sam je dati trgovcu da mi potvrdi da sam zaista osvojio taj novac", opisuje Sajmon.

Sajmon ima i unuke, pa će dio novca uložiti u njihovu budućnost. Sajmonova majka, 63-godišnja Sandra, kaže da koliko ona zna Simon nema još nikakve detaljnije planove šta će učiniti s novcem, i dodaje da joj je rekao da mu je od tolike sume bila mučnina.

"Došao je ovdje nakon što je osvojio dobitak. Nije pustio da mu novac udari u glavu", izjavio je Sajmonov kolega s posla, Bakar, i dodao da se nada da će tako i ostati i da će Sajmon pametno raspolagati osvojenim novcem.

Sajmon Rastidž je drugi dobitnik lutrije na svom radnom mjestu. U januaru su članovi sindikata transportne kompanije "Norbert Dentresangle" osvojili 1,7 miliona funti, a samo šest nedjelja pre Sajmonovog dobitka otkrili su da su dobitnici, jer su, naime, zaboravili da provjere svoj uplatni listić.

Bonus video: