"Brižit Bardo je imala više od sto ljubavnika i ljubavnica"

“U igri ljubavi, ona je više bila lovac, nego plijen”, citat je iz knjige “Brižit Bardo: Život, legenda, film”
643 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2014. 07:47h

Čuvena glumica Brižit Bardo, koja je u septembru napunila 80 godina, prema biografiji koju je napisala Žinet Vinsendu, tokom svog života, pored četiri supruga, imala je više sto ljubavnika i ljubavnica.

Ova glumica opčinila je publiku u ranim 50-im godinama prošlog vijeka, kada se transformisala u seksi boginju filmova, ali njen život obilježili su teška depresija, koja je prouzrokovala četiri pokušaja samoubistva, četiri braka, kao i neplanirana trudnoća koja je rezultirala teškim porođajem, piše Daily Mail.

“U igri ljubavi, ona je više bila lovac, nego plijen”, citat je iz knjige “Brižit Bardo: Život, legenda, film”, koja je pored priča, prepuna i njenih slika iz mladosti.

U biografiji je otkriveno da je Bri, kako su roditelji zvali glumicu, bila veoma talentovana balerina kao mala, a kasnije i veoma dobar model, jer je imala savršene mjere za to vrijeme, bez velikih problema sa težinom kao njene najveće suparnice, Merilin Monro i Elizabet Tejlor.

Ubrzo je upoznala Rože Vadima, koji joj je pomogao da uđe u svijet filma, ali i ljubavi.

“Pogledao me je, uplašio, privukao, nisam znala gdje se nalazim”, tako je Bardo opisala njihov prvi susret.

Glumica je započela vezu sa Vadimom uprkos protivljenju roditelja, koji su ga prihvatili tek nakon što je, kako će se kasnije ispostaviti, prvi put pokušala samoubistvo.

Vjenčali su se u decembru 1952, a brak joj je donio još veću popularnost, jer je Vadim imao poznanstva sa ljudima koji su mogli da joj pomognu. Uskoro je postala najslikanija žena na svijetu, a tokom četiri godine snimila je desetine filmova.

Dok su jedni isticali njenu seksipilnost i ljepotu, drugi su je kritikovali jer ne umije da glumi, ali ona se već našla u svijetu Holivuda, kao zvijezda u usponu.

Debitantski film njenog supruga “And God Created Woman” donio joj je nešto drugo osim slave, jer se tokom snimanja zaljubila u Žan Luisa Trintignanta, pa je njihovo ljubljenje nastavljeno i po završetku snimanja scena.

“Znao sam šta se dešava i prihvatio sam to. Uvijek sam više volio da imam suprugu koja je nevjerna, nego da posjedujem ženu koja voli samo mene i nikoga drugog. Želio sam ženu sa duhom, avanturističkog duha i seksualnom znatiželjom”, kasnije je objasnio njen prvi muž.

Bardo koja je nakon toga nastavila da mijenja partnere i supruge, uskakala je iz afere u aferu, a kako je sama priznala, imala je preko stotinu ljubavnika, među kojima je bilo i žena. Takav način života, donio joj je još veću slavu, pa je sada cijeli svijet znao za nju.

Sa kolegom iz filma “Babette Goes to War” Žakom Šarirom uskoro je očekivala dijete, koje ona nije željela, ali su je Šarirovi roditelji ubijedili da ga rodi. Glumačka zvijezda bila je prinuđena da se porodi u svojoj kući, jer su je ispred čekali paparaci, a to iskustvo ostavilo je velike posljedice.

Sa sinom Nikolasom nikada se nije zbližila, a starateljstvo je dobio Šarir. Ubrzo nakon toga Bardo je drugi put pokušala da izvrši samoubistvo, popivši pilule za spavanje, a kasnije je otkriveno da je to planirala jer je ranije u svađi sa fotografom kazala: “Ostavi me na miru. Svakako ću ubrzo umrijeti”.

“Nisam stvorena za ulogu majke. Nisam dovoljno zrela. Znam da je užasno to priznati, ali nisam dovoljno odrasla ni da se brinem o sebi. Potreban mi je neko ko će voditi računa o meni. Tužna sam što sam dobila bebu”, kazala je ona prijatelju, koji je tu priču prodao novinama.

Galerija

Bonus video: