U Zagrebu otvoren kafić u kojem ne plaćate ništa osim - vremena provedenog u njemu

"Na Trešnjevci kod okretišta tramvaja smjestio se prvi zagrebački anti-cafe, gdje je sve besplatno osim vremena provedenog tamo"
112 pregleda 3 komentar(a)
Lutajući sat, Foto: Lutajući sat
Lutajući sat, Foto: Lutajući sat
Ažurirano: 06.10.2014. 12:00h

U Zagrebu je otvoren "Lutajući sat", "prvi zagrebački anti-cafe", kako mu tepaju vlasnici, u kojem ne plaćate proizvode već vrijeme provedeno u njemu.

Na sajtu kafea piše da su kafa, čaj i keks uključeni u cijenu, a posluga je samoposluga, tako da ne morate dozivati konobara, prenosi Index.hr.

Na ulazu dobijate karticu, a plaćate na izlazu i to 25 lipa (oko tri centa) za jedan minut za one koji se odluče učlaniti ili 20 lipa po minutu za nečlanove, što znači da sat vremena provedenih u "Lutajućem satu" koštati između 1,5 i dva eura. Prostor je podijeljen na tri prostorije, kuhinja, dnevni boravak i potkrovlje, a tu je i balkon na kojem je dozvoljeno pušenje.

Na stranici piše: "Na Trešnjevci kod okretišta tramvaja smjestio se prvi zagrebački anti-cafe, gdje je sve besplatno osim vremena provedenog tamo. Ugodan mali prostor na prvom spratu otjelovljuje pravu idilu: nema striktnih pravila, ponašajte se kao da ste kod kuće ili dobrog prijatelja. Smjestite se u fotelju, prosurfujte na laptopu ili odigrajte društvenu igru. Družite se ili čitajte knjigu u miru. Možete čak i organizovati svoje događaje u prostoru, od društvenih igara do predavanja ili edukacija".

Ako ste gladni, donesite hranu sa sobom ili naručite nešto. U prostoru nema alkohola ni pušenja, poručuju vlasnici.

Dakle, vlasnici igraju na kartu "domaće atmosfere", a hoće li ovakav projekt zaživjeti i možda se pretvoriti u novi trend, pokazaće vrijeme, zaključuje Index.hr ovu zanimljivu vijest.

Kako sve to izgleda, pogledajte u galeriji.

Bonus video: