Kako se Irac borio protiv ženinog hrkanja: Kopao tunel od kuće do paba

On je objasnio kako je posljednjih pet godina odlazio u pab preko njegovog tunela u 23 sata, a vraćao se jedan sat poslije ponoći dok je njegova supruga spavala
67 pregleda 5 komentar(a)
Tunel, Foto: Shutterstock
Tunel, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.09.2014. 17:09h

Vodoinstalater iz Irske Patsi Ker našao se na sudu nakon što je komšiji probušio kanalizacionu cijev.

Na iskazu pred sudom je rekao da je kopao put do paba koji se nalazi 800 metara od njegove kuće.

Za ovaj poduhvat mu je trebalo 15 godina, a razlog zbog kojeg se odlučio na dugogodišnje kopanje je to što njegova žena hrče.

"Moja žena ima problema sa hrkanjem. Nakon što sam odgledao film "Shawshank Redemption" 1994. godine, odlučio sam da preduzmem nešto u vezi sa tim, pa sam počeo da kopam rupu ispod kreveta u pravcu paba. Koristio sam sve moguće vrste alata, od kašika do bušilica za tunel koju sam uspio da odnesem u rupu kada je žena bila u kupovini. Tek sam 2009. godine uspio da izađem na drugu stranu, i to u ženski toalet i ostavu", izjavio je Ker.

On je objasnio kako je posljednjih pet godina odlazio u pab preko njegovog tunela u 23 sata, a vraćao se jedan sat poslije ponoći dok je njegova supruga spavala.

"Da budem iskren, drago mi je što sam uhvaćen. Žena je uvijek ujutru osjetila miris alkohola, a ja sam joj govorio da je to moj prirodni miris. Bilo je samo pitanje vremena kada će me neko uhvatiti. Vlasnik paba se pitao kako uvijek dolazim niotkuda u isto vrijeme, i kako nestajem iz ženskog toaleta", izjavio je Ker.

Tunel je otkriven nakon što je izbio problem sa kanalizacijom koji je izazvan pucanjem cijevi koju je Patsi slučajno udario dok je kopao rupu.

Sudija je pitao Patsijev suprugu kako nikada nije osjetila miris kanalizacije, a gospođa Ker je samo slegnula ramenima.

Bonus video: