Žerar Depardje: Dnevno popijem i do 14 boca vina

Šezdesetpetogodišnjak je rekao da pije kada mu je dosadno, ali i da nakon bajpasa i zbog problema sa holesterolom mora da bude oprezan
120 pregleda 10 komentar(a)
Žerar Depardije, Foto: Beta/AP
Žerar Depardije, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.09.2014. 13:29h

Čuveni francuski glumac Žerar Depardje kazao je da počinje da pije prije deset sati ujutro, da najviše voli šampanjac, likere i rakiju, ali da se nikad ne "opijani totalno". Dnevno slisti i do 14 boca vina, otkrio je za Mirror.

Depardje, kojeg je premijer Milo Đukanović prošle godine proglasio ambasadorom crnogorske kulture, svoju ispovijest je dopunio i priznanjem da je ubijao lavove.

"Jednom prilikom sam ubio dva lava u Africi i razumijem zašto tu životinju smatraju kraljem džungle. To je bilo u samoodbrani", izjavio je on, a zatim i objasnio kako je došao u priliku da brani sebe od lavova:

“Zamisli da voziš i pokvari ti se automobil. Izađeš i vidiš te životinje ispred sebe. Pucaš u vazduh da ih otjeraš, ali se one ne mrdaju. Nisam bio tu zbog lova. U Afriku sam otišao zbog Afrike”.

Šezdesetpetogodišnjak je rekao da pije kada mu je dosadno, ali i da nakon bajpasa i zbog problema sa holesterolom mora da bude oprezan, tako da povremeno apstinira.

“Svejedno ću umrijeti. Ali ne sad, još imam energije", smatra on. Kaže da kad pije, ne umije "da pije kao normalna osoba", već da smakne "12, 13, 14 boca dnevno".

"Počinjem kod kuće šampanjcem ili crnim vinom, prije deset ujutro. Zatim šampanjac, pa pastis, možda pola boce. Uz ručak popijem dvije boce vina. Poslijepodne šampanjac ili pivo, pa oko pet poslije podne završim onu flašu pastisa. Kasnije pređem na votku ili viski. Ipak, nisam nikad potpuno pijan, samo malčice razvaljen. Sve što mi treba je desetominutna dremka i, voala, kap rozea i svjež sam kao ruža", ispričao je Depardje.

On je otkrio i zašto uporno njeguje nezdrave navike.

“Ono što volim kod pijanstva su momenti u kojima si živ i pun entuzijazma. Tačka. Ali kad to prođeš 10, 15, 30 puta, gubiš se. Život je mnogo više od toga", zaključio je on.

Bonus video: