I FBI se uključio u istragu krađe golišavih fotografija slavnih

Skandal sa žrtvama hakovanja potresa svijet šoubiznisa posljednjih dana, a ukupno je dvadesetak poznatih, uključujući i pjevačice Avril Lavinj i Rijanu
1 komentar(a)
Dženifer Lavrens, Foto: Beta/AP
Dženifer Lavrens, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.09.2014. 09:39h

Američki FBI uključio se u istragu u slučaju hakovanja i objave golišavih fotografija, uključujući i one eksplicitne, slavnih osoba iz svijeta šoubiznisa a u kontaktu sa vlastima je i najslavnija žrtva krađe, oskarovka Dženifer Lavrens.

Britanski "Gardijan", navodi da slučaj istražuje i kompanija Apple, sa čijeg je servisa za čuvanje podataka iClouda, kako se pretpostavlja, hakovana većina fotografija, koje su potom objavljene na internetu.

Istražitelji još nisu otkrili ko je "provalio" u sistem i objavio intimne fotografije slavnih.

"To je kršenje privatnosti. Vlasti će tužiti sve koji objave ukradene fotografije Dženifer Lavrens" saopštila je njena portparolka.

FBI je saopštio da je agencija svjesna da se radi o provalama u računare i nezakonitom objavljivanju privatnog materijala i da istražuje slučaj.

Manekenka Kejt Apton, takođe je jedna od žrtava, a najavila je da će iskoristiti sve pravne mogućnosti da tuži one koji kopiraju i nastave da distribuiraju te fotografije.

Skandal sa žrtvama hakovanja potresa svijet šoubiznisa posljednjih dana, a ukupno je dvadesetak poznatih, uključujući i pjevačice Avril Lavinj i Rijanu.

Dio njih tvrdi da se radi o lažnim fotografijama.

Bonus video: