Neobični gradić u Brazilu: Njime upravljaju žene, koje su slobodne

Rijetke udate žene šalju muževe van grada da bi zaradili za familiju, a smiju da budu u gradu samo preko vikenda
117 pregleda 6 komentar(a)
Noiva do Cordeiro, Foto: Facebook
Noiva do Cordeiro, Foto: Facebook
Ažurirano: 28.08.2014. 12:16h

Gradić Noiva do Cordeiro na jugoistoku Brazila je osoben po tome što u njemu živi preko 600 žena, a praktično su sve slobodne.

Rijetke udate žene šalju muževe van grada da bi zaradili za familiju, a smiju da budu u gradu samo preko vikenda.

Muška djeca idu u svijet čim napune 18 godina.

Noiva do Cordeiro nastao je 1890. nakon što je Maria Senjorija de Lima sa svojom familijom protjerana iz susjednog grada zbog preljuba. Njoj se kasnije pridružilo još samohranih majki, preljubnica i žena koje su odbijale živjeti prema tamošnjim pravilima.

Žene u gradu većinom imaju između 20 i 35 godina, a mnogi smatraju da su žene u ovoj regiji prelijepe. No, čini se da su stroga pravila koja su ispočetka isključivala muškarce s vremenom odlučile ublažiti.

"Jedini muškarci koje ovdje susrećemo s nama su u rodu. Teško je nekog upoznati pa ljubav tražimo dalje, ali problem je to što stranci ne shvataju naš stil života. Sanjarimo o ljubavi i obitelji, ali ne želimo se odseliti", rekla je jedna 23-godišnja žena.

Djevojke su stoga odlučile pozvati sve zainteresovane muškarce da ih posjete, ali upozorile su da moraju biti spremni na to da one postavljaju pravila.

"Društvo kojim upravljaju žene dobro je. Grad je uvijek uredan i organizovan, sve dijelimo i veće probleme rješavamo zajednički jer nema toliko takmičarskog duha kao kod muškaraca", rekla je Rozale Fernandes.

Bonus video: